Τζόκοβιτς: “Ο Μάρει έχει μεγάλη καρδιά και είναι μαχητής”

11:31 3/9/2020 - Πηγή: Tennis24

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει απτόητος την προσπάθεια κατάκτησης του 18ου Grand Slam της καριέρας του με το οποίο θα πλησιάσει στο ένα major τον Ναδάλ (19) και στα δύο τον Φέντερερ (20), κερδίζοντας στα 4 σετ τον Κάιλ Έντμουντ για το 2ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αν και έχασε το εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης με τον Βρετανό,

στη συνέχεια ανέβασε το επίπεδό του και εκμεταλλεύτηκε την σωματική και πνευματική πτώση του αντιπάλου του, επεκτείνοντας στο 25-0 το σερί του από το ξεκίνημα της σεζόν.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Τζόκοβιτς απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν παρακολούθησε την επική ανατροπή του Άντι Μάρει επί του Νισιόκα την Τρίτη, με τον Σέρβο πρωταθλητή να μιλάει με σπουδαία λόγια για την αξία του Σκωτσέζου συναδέλφου του.

“Είδα λίγο από το ματς. Δεν εξεπλάγην από το μαχητικό πνεύμα και από την ανατροπή που έκανε, γιατί το έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν. Είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής. Έχει μεγάλη καρδιά. Είναι ένας πραγματικός μαχητής, ένα τέλειο παράδειγμα για κάποιον που αφήνει όλο του το είναι στο γήπεδο. Είναι αποφασισμένος, ειδικά μετά από όλα όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια με τους τραυματισμούς και τις εγχειρήσεις. Πριν ενάμιση χρόνο σχεδόν εγκατέλειψε το τένις όμως τώρα είναι και πάλι εδώ. Είναι εντυπωσιακό ότι έχει κάνει. Ελπίζω να μείνει υγιής και να παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα έτσι” είπε ο Νόλε για τον Μάρει.

Για την απουσία των Φέντερερ, Ναδάλ από τη Νέα Υόρκη, ο 33χρονος από το Βελιγράδι, είπε: “Για μένα δεν κάνει καμία διαφορά. Για το τουρνουά είναι μεγάλη απώλεια γιατί είναι δύο θρύλοι του αθλήματος. Λείπουν από το τουρνουά. Οι υπόλοιποι σπουδαίοι, με εξαίρεση ίσως τον Σταν, είναι εδώ. Είναι ένα πολύ δυνατό field”

Επίσης, ο Τζόκοβιτς αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι μένει σε ενοικιαζόμενο σπίτι και όχι στο ξενοδοχείο όπως οι περισσότεροι συνάδελφοί του, τονίζοντας ότι δεν το σκέφτηκε καν όταν του το πρότειναν ως επιλογή.

“Είμαι ευγνόμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να μείνω σε σπίτι. Όλοι είχαν αυτή τη δυνατότητα. Δεν είναι προνόμιο μόνο των κορυφαίων παικτών. Όσοι ήθελαν να δαπανήσουν λεφτά για να μείνουν σε ξεχωριστό σπίτι, θα μπορούσαν να το κάνουν. Ξέρω μερικούς που το έκαναν. Στο ξενοδοχείο δεν έχεις πολλές επιλογές, να ανοίξεις το παράθυρο ή να πας μια βόλτα στον κήπο. Πρέπει να φοράς παντού μάσκα. Είδα το ξενοδοχείο. Δεν είναι σε καλό σημείο, όσον αφορά το περιβάλλον γύρω του. Είναι δίπλα στον αυτοκινητόδρομο”.

Ο Τζόκοβιτς προετοιμάζεται πλέον για τον 3ο γύρο του US Open όπου θα αντιμετωπίσει τον Ζαν Λενάρντ Στρουφ.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-7h)

The post Τζόκοβιτς: “Ο Μάρει έχει μεγάλη καρδιά και είναι μαχητής” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα