Τζόκοβιτς: “Ο Κύργιος βγάζει το καλύτερό του κόντρα στους Top”

12:56 9/7/2022 - Πηγή: Tennis24

Απόλυτα προετοιμασμένος για μεγάλη μάχη στον τελικό του Wimbledon είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά την πρόκριση στον 32ο Grand Slam τελικό της καριέρας του και 8ο στο Λονδρέζικο Major.

Ο 35χρονος Σέρβος, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στον Κάμερον Νόρι και σφράγισε τον πολυαναμενόμενο τελικό κόντρα στον ξεκούραστο Κύργιο που δεν χρειάστηκε να δώσει παιχνίδι στα ημιτελικά, μετά την απόσυρση

του άτυχου Ράφαελ Ναδάλ.

Μετά την επικράτηση στα 4 σετ επί του αριστερόχειρα Βρετανού, ο Νόλε μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αξία του Κύργιου και έδειξε να υπολογίζει πολύ στην αξία και τις ικανότητες του εκκεντρικού Αυστραλού.

“Κατά κάποιον τρόπο, αποτελεί έκπληξη που βρίσκεται στον τελικό, λόγω και του ranking του. Οπότε λίγοι πίστευαν ότι μπορεί να φτάσει στον τελικό. Όμως, εμείς οι αθλητές ξέρουμε πόσο επικίνδυνος είναι και ειδικά στο γρασίδι εξαιτίας του παιχνιδιού του και της αυτοπεποίθησης που βγάζει στο court. Είναι ένας απόλυτα ολοκληρωμένος παίκτης.

“Αν δείτε την καριέρα του, το καλύτερό του τένις το βγάζει πάντα απέναντι στους κορυφαίους του κόσμου. Γι’αυτό τον σεβόμαστε όλοι και ξέρουμε τι μπορεί να καταφέρει. Οπότε για μένα δεν είναι έκπληξη που βρίσκεται εδώ” είπε ο Τζόκοβιτς μετά τη νίκη με 2-6, 6-2, 6-3, 6-2, 6-4 επί του Νόρι στον μοναδικό ημιτελικό της Παρασκευής.

Are you ready for Sunday's final? @DjokerNole | @Wimbledon | #Wimbledon pic.twitter.com/dd40zPFQhs

ATP Tour (@atptour) July 8, 2022

Συνεχίζοντας να πλέκει το εγκώμιο του 27χρονου Αυστραλού, ο Τζόκοβιτς υπογράμμισε: “Σαν φίλος του τένις, είμαι χαρούμενος που ο Νικ βρίσκεται στον τελικό γιατί διαθέτει μεγάλο ταλέντο. Όλοι περίμεναν σπουδαία πράγματα από αυτόν. Βέβαια, όλοι ξέρουμε τι έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια με τις συμπεριφορές του εντός και εκτός court, γεγονός που τον αποπροσανατολίζουν και δεν του επιτρέπουν να είναι σταθερός. Για την ποιότητα που διαθέτει, εδώ χρειάζεται και του αξίζει να είναι”

Ο Τζόκοβιτς έχει μπροστά του μια ακόμη πρόκληση και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία, θέλοντας να κατακτήσει τον 7ο τίτλο του στο Wimbledon με τον οποίον θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας στο Λονδίνο ενώ θα πλησιάσει στο ένα Grand Slam τον Ράφαελ Ναδάλ.

“Ξέρω τι διακυβεύεται. Κάθε ματς, κάθε Grand Slam που παίζω σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου, διακυβεύονται πολλά. Δεν ξέρω πόσες ευκαιρίες σε Grand Slam θα έχω ακόμα. Προσεγγίζω αυτόν τον τελικό με θετική διάθεση, αυτοπεποίθηση και μεγάλη θέληση να το κατακτήσω. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’αυτό”

“Η εμπειρία που έχω σε αυτό το επίπεδο και παίζοντας με κάποιον που δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά σε τελικό Grand Slam, μπορεί να λειτουργήσει υπέρ μου. Όμως, γνωρίζοντας ποιον έχω απέναντί μου, ξέρω ότι δεν επηρεάζεται πολύ από τέτοιους παράγοντες. Έχει σπουδαίο σερβίς και πολύ ισχυρό παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι θα το προσπαθήσει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι επιθετικός. Το περιμένω αυτό την Κυριακή. Είναι τενίστας για τα μεγάλα ματς. Αν δείτε την καριέρα του, το καλύτερό του τένις το παίζει κόντρα στους κορυφαίους. Γι’αυτό τον σεβόμαστε όλοι και ξέρουμε τι μπορεί να κάνει. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ματς”

Το πόσο καλός είναι στα μεγάλα παιχνίδια ο Κύργιος φαίνεται και από το Head to Head που έχει κόντρα στον Τζόκοβιτς καθώς σε δύο αναμετρήσεις, ο Σέρβος δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Αυστραλό.

Ο Κύργιος κέρδισε και τα δύο ματς που έπαιξαν το 2017, στο Ακαπούλκο και στο Indian Wells και μάλιστα χωρίς να χάσει σετ από τον Νόλε.

WIMBLEDON MEN’S DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-2h)

The post Τζόκοβιτς: “Ο Κύργιος βγάζει το καλύτερό του κόντρα στους Top” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα