Κύργιος: Λίγο ύπνο, πολύ άγχος και μεγάλος ενθουσιασμός

10:51 9/7/2022 - Πηγή: Tennis24

Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια και αρκετές Grand Slam διοργανώσεις ώστε ο Νικ Κύργιος να επιβεβαιώσει αυτό που περίμεναν όλοι από αυτόν, από τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας του.

Στα 27 του χρόνια, ο εκκεντρικός Αυστραλός ετοιμάζεται για τον πρώτο του Grand Slam τελικό και για πρώτη φορά, ίσως, στην καριέρα του παραδέχεται ότι έχει άγχος και ενθουσιασμό, απόρροια της μεγάλης προσμονής για το σπουδαιότερο παιχνίδι που έχει αγωνιστεί ποτέ!

Μπορεί

να έχει παραδεχθεί, πολλές φορές στο παρελθόν, ότι μισεί το τένις και πως θα προτιμούσε να γίνει επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής, ωστόσο έχει χάσει τον ύπνο του από τότε που έμαθε ότι προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon.

“Είχα έναν σοκαριστικό ύπνο χθες βράδυ για να είμαι ειλικρινής. Κοιμήθηκα μόλις για μια ώρα λόγω του ενθουσιασμού. Είχα τόσο άγχος και ήμουν νευρικός ενώ δεν είμαι συνήθως έτσι. Ξέρω ότι υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να τα πάω καλά και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν κοιμήθηκα καθόλου καλά. Ελπίζω σήμερα να κοιμηθώ καλύτερα” είπε την Παρασκευή ο Κύργιος.

Το Νο40 της παγκόσμιας κατάταξης έμαθε το βράδυ της Πέμπτης ότι δεν θα χρειαστεί να δώσει αγώνα στα ημιτελικά καθώς ο Ράφαελ Ναδάλ αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω του τραυματισμού στους κοιλιακούς.

“Δεν είναι ο τρόπος που ήθελα να φτάσω στον τελικό. Σαν αθλητής, ήθελα πραγματικά να παίξω αυτό το ματς. Έχουμε κερδίσει ο ένας τον άλλον σε αυτό το τουρνουά και ήθελα πραγματικά να δω τι θα γινόταν στην τρίτη μας συνάντηση εδώ με τον Ράφα. Προφανώς και δεν θέλεις να δεις κάποιον τόσο σημαντικό για το άθλημα, να έχει τέτοιο τραυματισμό. Έχει παίξει πολύ τένις. Έχει μια μεγάλη χρονιά. Ελπίζω να αναρρώσει γρήγορα. Είμαι σίγουρος ότι θα τον συναντήσω ξανά σε μια μεγάλη σκηνή” είπε ο Κύργιος.

A Kyrgios Djokovic bromance!

"We actually DM each other on Instagram now, which is weird." #BBCTennis #Wimbledon pic.twitter.com/Y0Up3e77zJ

BBC Sport (@BBCSport) July 8, 2022

Παρά τον τρόπο με τον οποίον ήρθε ο πρώτος του τελικό σε Grand Slam, ο Κύργιος δηλώνει ανυπόμονος για το ματς της Κυριακής κόντρα στον Τζόκοβιτς.

“Είμαι ανήσυχος και έχω πολλές σκέψεις στο κεφάλι μου. Είναι ο τελικός του Wimbledon. Μόνο αυτό σκέφτομαι τώρα. Σκέφτομαι τον εαυτό μου να κερδίζει, να χάνει… όλα. Νιώθω ότι είμαι γεμάτος ενέργεια τώρα. Θέλω απλά να πάω να προπονηθώ, να χτυπήσω μερικές μπάλες. Θέλω να έρθει ήδη το ματς. Ναι, θέλω να παίξω τώρα τον τελικό”

Ο 27χρονος από τη Καμπέρα, παραδέχθηκε ότι η κατάκτηση του τίτλου στο Australian Open παρέα με τον Θανάση Κοκκινάκη, τον έκανε άλλον τενίστα και του άλλαξε την οπτική.

“Υπήρχαν σίγουρα στιγμές που μισούσα αυτό το άθλημα αλλά και κάποιες άλλες που πίστευα ότι είμαι από τους πιο ανταγωνιστικούς αθλητές. Νιώθω ότι λατρεύω το τένις αλλά κυρίως λατρεύω να είμαι ανταγωνιστικός. Απλά θέλω να παίζω κόντρα σε κάποιον και λατρεύω να κερδίζω. Είτε κερδίσω είτε χάσω την Κυριακή, θα είμαι χαρούμενος. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα που δεν πίστευα ότι θα μπορέσω να το ζήσω. Ειδικά στα 27 μου χρόνια, νιώθω ότι είμαι στα τελειώματα της καριέρας μου και δεν περίμενα να βρίσκομαι εδώ. Τώρα έχω μια ευκαιρία”

WIMBLEDON MEN’S DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-2h)

The post Κύργιος: Λίγο ύπνο, πολύ άγχος και μεγάλος ενθουσιασμός appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα