Τζόκοβιτς: Με αυτοπεποίθηση στον ημιτελικό

16:00 8/7/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Νο1 τενίστας στον κόσμο ξεπέρασε την αντίσταση του Μάρτον Φούτσοβιτς, στα προημιτελικά του Wimbledon φτάνοντας τις 100 νίκες στο γρασίδι και πλέον πάει, όπως ο ίδιος δήλωσε, με μεγάλη αυτοπεποίθηση για την πρόκριση στον τελικό απέναντι στον Καναδό, Ντένις Σαποβάλοφ. 

Μέχρι τώρα ο Σέρβος έχει παραχωρήσει μόλις ένα set στη διοργάνωση κι αυτό στην πρεμιέρα του τουρνουά απέναντι στον Βρετανό, Τζακ Ντρέιπερ. Έκτοτε έχει “καθαρίσει” όλα τα παιχνίδια του στα 3 sets, ενώ έχει μείνει

στο κορτ λιγότερο χρόνο από τους υπόλοιπους 3 ημιφιναλίστ.

Ο 34χρονος, ο οποίος στοχεύει στο 20ο Grand Slam καριέρας, αλλά και στο 3ο διαδοχικό Major της σεζόν, δείχνει έτοιμος και γεμάτος αυτοπεποίθηση, τονίζοντας ότι έχει προπονηθεί πολύ στο γρασίδι. 

“Δεν με απασχολεί που δεν μένω περισσότερη ώρα στο κορτ. Εξάλλου έχω παίξει αρκετά παιχνίδια φέτος. Προφανώς είναι μια διαφορετική επιφάνεια από το Roland Garros, αλλά οι πολλοί αγώνες με έβαλαν στο σωστό πλάνο σκέψης συν ότι έχω προπονηθεί πολύ στο γρασίδι.”

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που αγωνίζομαι και με τα χτυπήματά μου. Νιώθω σίγουρος και με αυτοπεποίθηση, δεν χρειάζομαι επιπλέον χρόνο στο κορτ για να είμαι ειλικρινής. Στην πραγματικότητα θα έλεγα ότι το επιδιώκω για να εξοικονομήσω ενέργεια για τους σημαντικούς αγώνες που έρχονται.”

Ο Τζόκοβιτς θα τεθεί απέναντι στον Ντένις Σαποβάλοφ, ο οποίος μέσα στο Wimbledon έχει κατακτήσει τον σημαντικότερο (για την ώρα) τίτλο στην καριέρα, μετά από τη νίκη του στο τουρνουά juniors το 2016 έχοντας κερδίσει στον ημιτελικό τον Στέφανο Τσιτσιπά και στον τελικό τον Άλεξ ντε Μινόρ. 

Αναμφίβολα ο Καναδός είναι το μεγάλο αουτσάιντερ, αν και ο Τζόκοβιτς δεν το βλέπει ακριβώς έτσι. “Όταν βρεθούμε στο κορτ το παιχνίδι είναι 0-0. Αυτό είναι. Ακόμα και η εμπειρία δεν μπορεί να σου δώσει τη νίκη. Το θέμα είναι ποιος θα βρεθεί σε καλύτερη ημέρα, ποιος θα παίξει το καλύτερο τένις.”

“Αυτό είναι στο μόνο που επικεντρώνομαι. Θα μιλήσω με την ομάδα μου για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε. Πραγματικά δεν σκέφτομαι την εμπειρία, αλλά για το ποιος θα παίξει καλύτερα την Παρασκευή (9/7). Τίποτα δεν είναι σίγουρο…”

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-2h)

The post Τζόκοβιτς: Με αυτοπεποίθηση στον ημιτελικό appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα