Τζόκοβιτς: “Ήξερα ότι δεν θα είναι εύκολη η επιστροφή”

Δύο μήνες μετά την αποτυχία του να κατακτήσει το ημερολογιακό Grand Slam, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε στο tour και πέτυχε δύσκολη νίκη επί του Μάρτον Φούτσοβιτς για το 2ο γύρο του Paris Masters, το βράδυ της Τρίτης.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, χρειάστηκε δύο ώρες για να κάμψει την αξιόμαχη αντίσταση του Ούγγρου με 6-2, 4-6, 6-3 και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των “16” της indoor διοργάνωσης όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μονφίς-Μαναρινό.

Ο

Νόλε εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα και για τον τρόπο που αντιμετώπισε το ματς ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του μαχητικού αντιπάλου του.

“Ήταν σπουδαίο που επέστρεψα στο court μετά από δύο μήνες εκτός αγώνων. Δεν περίμενα τίποτα συγκεκριμένο αλλά ήξερα ότι αυτό δεν θα ήταν εύκολο ματς. Ο Μάρτον είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος τενίστας και έχει πολύ ποιότητα. Ήταν μια σπουδαία μάχη. Δεν μπορούσα να σπάσω το σερβίς του, έπαιζε με ακρίβεια και πιέσαμε ο ένας τον άλλον στο όριο. Ήταν ένα σπουδαίο εναρκτήριο παιχνίδι για μένα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος” είπε ο 34χρονος Σέρβος αμέσως μετά.

Μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει το ημερολογιακό Grand Slam, ωστόσο ο Τζόκοβιτς κυνηγάει ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ αυτή την εβδομάδα που έχει να κάνει με την ATP Rankings. Αν επιβεβαιωθεί ένα από τα αρκετά σενάρια, ο Σέρβος θα τερματίσει για 7η φορά στην κορυφή της κατάταξης, ξεπερνώντας τον Πιτ Σάμπρας.

Ο Νόλε πιστεύει ότι όσο περισσότερο χρόνο σπαταλήσει στο court, τόσο πιο γρήγορα θα βρει τον πραγματικό του εαυτό.

“Είναι θέμα χρόνου στο court, να ξαναβρώ την επιθυμητή ένταση στα ματς και να παίξω περισσότερους πόντους. Όσα περισσότερα παιχνίδια παίξω, τόσο καλύτερος θα είμαι. Ξέρω καλά τον εαυτό μου, έχω ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση οπότε ελπίζω η εμπειρία να με βοηθήσει” είπε χαρακτηριστικά.

PARIS MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

The post Τζόκοβιτς: “Ήξερα ότι δεν θα είναι εύκολη η επιστροφή” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα