Τζόκοβιτς: “Ανυπομονώ, η ευκαιρία είναι μεγάλη”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, λίγο πριν από την πρεμιέρα του στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας ότι η ευκαιρία που έχει για το ιστορικό Calendar Grand Slam είναι πραγματικά μεγάλη. 

Ο Σέρβος, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Τόκιο, εμφανίστηκε αισιόδοξος, αλλά και ανυπόμονος για να ξεκινήσει το τουρνουά, ενώ σημείωσε ότι η πίεση δεν είναι κάτι που τον απασχολεί. 

“Προφανώς και γνωρίζω πόσο μεγάλη ευκαιρία έχω στη Νέα Υόρκη, σε ένα τουρνουά που έχω παίξει αρκετά καλά. Περνάω πάντα καλά εδώ και το θετικό είναι ότι θα επιστρέψει και ο κόσμος που μας έλειψε τόσο πολύ πέρσι.”

“Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να περιμένω. Ειλικρινά έχω ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για να παίξω το καλύτερό μου τένις. Ωστόσο, όπως πάντα λέω θα πρέπει να κοιτάξω το κάθε παιχνίδι διαφορετικά να βαδίσω προσεκτικά χτύπημα με χτύπημα, πόντο με πόντο, εστί ώστε να προσπαθήσω να κερδίσω το Slam το οποίο προφανώς θα σημαίνει και το Calendar Slam.”

“Νιώθω πολύ καλά έχω κίνητρο, είμαι ενθουσιασμένος χωρίς αμφιβολία. Αλλά παράλληλα ξέρω ότι όλα αυτά θα πρέπει να εξισορροπήσω μέσα μου.”

Η πρεμιέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς έχει οριστεί για τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/9), κόντρα στον προερχόμενο από τα προκριματικά Δανό και Νο145 του κόσμου, Χόλγκερ Βίτους Νοντσκοφ Ρουν.  Ο 34χρονος και κάτοχος τριών τίτλων στη Νέα Υόρκη, θα παλέψει τόσο για την ολοκλήρωση του ημερολογιακού slam, το οποίο σημαίνει ταυτόχρονα και τον 21ο Grand Slam τίτλο, που θα τον φέρει στη κορυφή της σχετικής λίστας.

“Δεν θέλω να πω ή τώρα ή ποτέ, γιατί πιστεύω ότι θα έχω κι άλλες ευκαιρίες στην καριέρα μου για να κερδίσω ένα Slam. Από την άλλη όμως δεν ξέρω αν θα έχω περισσότερες για ένα ημερολογιακό Slam. Γι αυτό το λόγο είναι για μια μένα μια μεγάλη ευκαιρία.”

Όσο για το αν αισθάνεται πίεση, ο Σέρβος τόνισε: “Μπορώ να τα καταφέρω και υπό πίεση. Το έχω κάνει πολλές φορές στην καριέρα μου. Η πίεση είναι προνόμιο. Στο τέλος της ημέρας είμαι μεγάλος οπαδός του τένις και λάτρης της ιστορίας του. Θαυμάζω πολύ αυτό το άθλημα, το αγαπάω. Έχω αυτή τη μεγάλη ευκαιρία για να γράψω ιστορία και θα προσπαθήσω να την αξιοποιήσω.”

US OPEN MEN’S SNIGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

The post Τζόκοβιτς: “Ανυπομονώ, η ευκαιρία είναι μεγάλη” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα