US Open: Καλή κλήρωση για Βαλεντίνη

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, μετά την ιστορική πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του Αμερικανικού Όπεν, κατάφερε να αποφύγει μεγάλα ονόματα του γυναικείου τένις (Σβιτολίνα, Σφιόντεκ, Κρεϊτσίκοβα) και θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Άνα Μπλίνκοβα στην παρθενική της εμφάνιση σε main draw Grand Slam τουρνουά.

Η 22χρονη Ρωσίδα, Νο83 της παγκόσμιας κατάταξης, πραγματοποιεί την 5η της συμμετοχή

σε κυρίως ταμπλό του US Open, χωρίς να έχει καταφέρει να πετύχει νίκη ακόμα στη σπουδαία διοργάνωση.

Oι δύο νεαρές τενίστριες θα βρεθούν για τρίτη φορά αντιμέτωπες, με την Μπλίνκοβα να έχει φύγει νικήτρια από τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, το 2016 σε τουρνουά ITF σε Γερμανία και Βέλγιο.

H Γραμματικοπούλου, Νο143 στον κόσμο, έδωσε τρεις αγώνες των τριών σετ στα προκριματικά, ξεπερνώντας τα εμπόδια των Μπρονζέτι, Καλίνσκαγια και Λιανγκ.

Μάλιστα, στον τελευταίο προκριματικό, έσωσε και match points της αντιπάλου της για να πάρει την πρόκριση για πρώτη φορά σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση της Γραμματικοπούλου με την Μπλίνκοβα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην πρεμιέρα του US Open, στο τελευταίο ματς του Court 9 (00:00GR) και η νικήτρια θα αναμετρηθεί στο 2ο γύρο με μια εκ των 15-Ελισέ Μερτένς και Ρεμπέκα Πέτερσον.

US OPEN WOMEN’S DRAW | OOP (-7h)

The post US Open: Καλή κλήρωση για Βαλεντίνη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα