Τσόριτς για πολύ μεγάλα πράγματα! – VIDEO

Ένας ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ Μπόρνα Τσόριτς κέρδισε πανάξια τον Ρότζερ Φέντερερ στον ημιτελικό της Σανγκάης και προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό Masters της διοργάνωσης!

Την εμφάνιση της ζωής και τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του πήρε ο Μπόρνα Τσόριτς!

Ο εκπληκτικός 22χρονος Κροάτης κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη σερί φορά έναν τενίστα του διαμετρήματος του Ρότζερ Φέντερερ και το έκανε με τον πιο πειστικό και κατηρηματικό τρόπο!

Ενώ, όλοι περίμεναν τον σούπερ τελικό Φέντερερ-Τζόκοβιτς στο Masters

της Σανγκάης, ο νεαρός Κροάτης χάλασε το πάρτι κερδίζοντας απόλυτα δίκαια και μάλλον…εύκολα τον Ρότζερ Φέντερερ με 6-4, 6-4 για να προκριθεί αυτός στον σπουδαιότερο τελικό της καριέρας του κόντρα στον Σέρβο θρύλο!

Και με τι εμφάνιση συνόδευσε αυτή του την πρόκριση!

Ο Τσόριτς ήταν απλά απολαυστικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, υποχρέωσε τον Φέντερερ σε πλήρως παθητικό ρόλο και παρέμεινε συγκεντρωμένος σε κάθε ράλι από την αρχή μέχρι το τέλος για να πάρει μια αδιαμφισβήτητα άξια νίκη απέναντι σε έναν “Βασιλιά” που δεν μπορούσε…

Ήταν τέτοια η κυριαρχία του Κροάτη που προηγήθηκε από νωρίς με break και στα δύο σετ και στη συνέχεια, σε μία παρέλαση εκπληκτικών service games, δεν παραχώρησε ούτε ένα break point απέναντι σε έναν νωχελικό Φέντερερ που δεν βρήκε λύσεις στα όντως απίστευτα σερβίς και grounstrokes του Κροάτη.

Έτσι, ο Φεντ δεν θα υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο στην Κίνα, υπέστη απώλεια βαθμών σαν επακόλουθο και με τον τίτλο το μεσημέρι της Κυριακής ο Νόλε, αν έρθει φυσικά, τον στέλνει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο Κροάτης πήρε την πολύ σοφή απόφαση, όπως αποδείχτηκε, παρότι κέρδισε το coin toss, να υποδεχτεί και τα προβλήματα φάνηκαν από το πρώτο ράλι όσον αφορά στον Ελβετό που δεν μπόρεσε να έχει καλό timing στα χτυπήματά του λόγω της ωμής δύναμης και της ακρίβειας που έβγαζε ο Τσόριτς στα δικά του.

Το σερβίς του νεαρού τενίστα ήταν και αυτό σεμιναριακό με συνέπεια οι free πόντοι να έρχονται σε πολύ συχνή βάση και να τον γλιτώνουν από οποιοδήποτε πονοκέφαλο του έβαζε ο “Βασιλιάς”.

Η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση που φανερά έλειπαν από τον Φεντ το Σάββατο, συρρικνώθηκαν ακόμα περισσότερο όταν και στο δεύτερο σετ έμεινε με break πίσω με το καλημέρα!

Ακολούθησε ακριβώς το ίδιο σενάριο με τον Τσόριτς να μην ρίχνει ούτε στο ελάχιστον την απόδοσή του και να φτάνει αυτός πιο κοντά στο διπλό break παρά ο Φέντερερ στην ισοφάριση.

Διατηρώντας την ολύμπια ψυχραιμία μέχρι το τέλος απέναντι σε έναν Ρότζερ που δοκίμασε να ανέβει στο φιλέ περισσότερο δίχως όμως να δουλεύει ούτε αυτή η στρατηγική, ο Τσόριτς πέρασε με μεγάλη άνεση τη γραμμή του τερματισμού και τον στέλνει άξιο φιναλίστ απέναντι σε έναν άλλο θρύλο του αθλήματος, τον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Σε έναν 100% Βαλκανικό τελικό απέναντι σε δύο πλήρως φορμαρισμένους τενίστες που μας προετοιμάζουν για ένα πραγματικά σπουδαίο ματς!

Σάββατο, 13/10: Ημιτελικοί Shanghai Masters

Djokovic (Serbia) beat Zverev (Germany) 6-2 6-1
Coric (Croatia) beat Federer (Switzerland) 6-4 6-4

SHANGHAI MASTERS DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

Περισσότερα σε λίγο…

The post Τσόριτς για πολύ μεγάλα πράγματα! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα