Τσονγκά: Οι επικές πέντε νίκες παίζοντας παράλληλα σε δυο τουρνουά (vid)

12:25 7/4/2022 - Πηγή: Tennis24

Τον Ιούνιο του 2007 ο Ζο Γουίλφριντ Τσονγκά υποχρεώθηκε να παίξει για 2 ημέρες, σε δύο διαφορετικά τουρνουά σε ATP Challenger και ATP Tour, διανύοντας με το αυτοκίνητο απόσταση 18 χιλιομέτρων. Μάλιστα ο Γάλλος μέσα σε αυτές τις δύο ημέρες σημείωσε 5 νίκες! 

Ιούνιος 2007 με την grass-season να έχει ήδη ξεκινήσει. Ο Νο148 του κόσμου τότε, Τσονγκά, παίζει στο τουρνουά του Σούρμπιτον (ATP Challenger), ενώ παράλληλα τοποθετείται στο Νο3 το

ταμπλό στα προκριματικά του Queen’s. 

Το Surbiton Trophy ξεκινάει στις 4/6, ενώ αυτό στο Queen’s στις 7/6. Αυτό σήμαινε ότι σε περίπτωση που ο Γάλλος έφτανε στα ημιτελικά του Σούρμπιτον θα έπρεπε να αποφασίσει αν θα αποσυρθεί από το Σούρμπιτον ή θα συνεχίσει αποσύροντας τη συμμετοχή του από το Queen’s. 

Ο Τσονγκά ωστόσο αποφάσισε να συνεχίσει και στα δύο! Από τη μία έπαιζε ημιτελικό στο Σούρμπιτον με τον Αυστραλό Κρις Γκουτσιόνε και από την άλλη έπαιρνε το αυτοκίνητο έκανε διαδρομή 18 χιλιομέτρων και αγωνιζόταν στον 1ο προκριματικό γύρο του Queen’s με τον Βρετανό Τζόσουα Γκούνταλ. 

Αποτέλεσμα ήταν να κατακτήσει τον τίτλο στο Σούρμπιτον κερδίζοντας στον τελικό τον Ίβο Κάρλοβιτς, ενώ παράλληλα μπήκε στο κυρίως ταμπλό του Queen’s κερδίζοντας τους τρεις προκριματικούς αγώνες μέσα σε δύο ημέρες.

Ο Τσονγκά κέρδισε και στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, τον Δανό Κρίστιαν Πλες, ενώ στη συνέχεια επικράτησε και του πρώην Νο1 του κόσμου και τότε Νο16, Λέιτον Χιούιτ στα δύο tie-break, με την πορεία του να σταματά πάνω στον Μάριν Τσίλιτς. 

Μια πραγματικά απίστευτη στιγμή που και μνημονεύει ακόμα και τώρα ο Τσονγκά

@tsonga7 | #ATPChallenger pic.twitter.com/J5s2JkZlZl

ATP Challenger Tour (@ATPChallenger) April 6, 2022

The post Τσονγκά: Οι επικές πέντε νίκες παίζοντας παράλληλα σε δυο τουρνουά (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα