Τσονγκά: “Η επανεμφάνιση του Φέντερερ δίνει ελπίδα στον κόσμο”

16:41 6/4/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε την επανεμφάνιση του σε τουρνουά έπειτα από 13 μήνες και έχοντας πια ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς στα γόνατα του.

Ο τρόπος που έπαιξε, αλλά και η θέληση στα 39 του έδειξε τον δρόμο προς πολλούς αθλητές, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο Τζο-Γουίλφριντ Τσονγκά, ο οποίος εκθείασε τον άλλοτε Νο1 του κόσμου.

Ο 35χρονος Γάλλος και Νο68 στον πλανήτη, έχει και αυτός ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς, κάτι το οποίο του στέρησε κατά διαστήματα να βρει διάρκεια και να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο για μεγαλύτερο διάστημα.

“Πέρα

από την εμφάνιση του Φέντερερ, υπάρχουν και άλλα που δίνουν ελπίδα,” τόνισε ο Τσονγκά.

“Είμαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι μας παρακολουθούν, είτε είναι τενίστες, είτε ασχολούνται με κάτι άλλο, είτε έχουν τραυματισμούς, είτε περνάνε κάποιες δύσκολες στιγμές. Όλο αυτό δίνει ελπίδα σε αρκετό κόσμο, ώστε να μην τα παρατάει παρά τις αντιξοότητες,” επισήμανε ο 35χρονος Γάλλος.

Ο Τσονγκά ακόμη παρομοίασε τη κατάσταση και τα χειρουργεία του Φέντερερ στα γόνατα με τον ίδιο, ενώ ακόμη εκθείασε τον Ελβετό, τονίζοντας πόσο σπουδαίος παραμένει ακόμη και την μεγάλη θέληση που έχει για τίτλους, παρά τα 39 του έτη.

“Η πορεία του Φέντερερ και γενικότερα όσων έχουν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, δίνει ελπίδα στον κόσμο και αυτό είναι πολύ καλό.

Ξέρω πώς είναι να έχεις κάνε εγχείρηση στα γόνατα. Έχω κάνει και στα δύο, είναι πολύ δύσκολο να το ξεπεράσεις και να επανέλθεις. Ο Ρότζερ Φέντερερ συνεχίζει να παίζει εξαιρετικό τένις και να θέλει να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο, είναι εντυπωσιακό να έχει τόσο πάθος ακόμη και τώρα και να θέλει να κερδίζει ακόμη τίτλους στα 39 του,” τόνισε ολοκληρώνοντας ο Τσονγκά.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Τσονγκά: “Η επανεμφάνιση του Φέντερερ δίνει ελπίδα στον κόσμο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα