Τσιτσιπάς: “Σίνερ και Αλκαράθ με ωθούν να γίνω καλύτερος” (vid)

11:47 7/4/2024 - Πηγή: Tennis24

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε λίγο πριν από την πρεμιέρα του στο Rolex Monte-Carlo Masters για τη νέα γενιά παικτών, για τους Γιάνικ Σίνερ και Κάρλος Αλκαράθ, για τις πρώτες αναμνήσεις του στο τουρνουά, αλλά και για τους δικούς του στόχους στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η κατάκτηση ενός Grand Slam

“Η πρώτη μου ανάμνηση στο Μόντε Κάρλο είναι ένας αγώνας του Ράφα Ναδάλ στο κεντρικό

court και μετά από το γέυμα μου το μεσημέρι πήγα να δω τον αγώνα του Ρότζερ Φέντερερ. Έχω δει επίσης αρκετά ματς του Νικολάι Νταβιντένκο, επειδή άρεσε σε μένα και στον φίλο μου, Βίκτωρ, που τώρα δουλεύουμε μαζί.”, είπε ο Τσιτσιπάς

Για τις αναμνήσεις των δύο τίτλων που έχει κατακτήσει στο τουρνουά ο Έλληνας τενίστας απάντησε: “Είναι σουρεάλ, γιατί έχω ιστορία μ’ αυτό το μέρος και η κατάκτηση του τίτλου μου έδωσε συναισθήματα που ποτέ δεν είχα φανταστεί. Το να φεύγω με το τρόπαιο του νικητή στα χέρια μου είναι μια ανάμνηση που θα την κουβαλάω πάντα μαζί μου. Δεν υπάρχουν πολλοί πρωταθλητές Masters 1000 τουρνουά… Οι πρωταθλητές σε Grand Slams είναι ακόμα λιγότεροι, οπότε αυτός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος μου.”

“Αυτά τα γήπεδα πάντα μου ήταν οικεία, οπότε μου παίρνει λιγότερο χρόνο για να προσαρμοστώ σ’ αυτή την επιφάνεια απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλη. Είναι η επιφάνεια στην οποία έπαιζα μεγαλώνοντας. Το χώμα δίνει περισσότερο βάθος στο παιχνίδι και αυτή είναι η ομορφιά του.”

Για το γεγονός ότι πέρσι βρέθηκε τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά σε όλα τα χωμάτινα τουρνουά ο Τσιτσιπάς τόνισε: “Σίγουρο ρόλο έπαιξε η καλή νοοτροπία, ήμουν αποφασιστικός κάθε εβδομάδα. Επίσης η καλή προετοιμασία πριν από κάθε τουρνουά βοηθάει αρκετά. Όλα αυτά συνδυάστηκαν καλά και μου έδωσαν καλά αποτελέσματα. Είχα και καλύτερες χωμάτινες σεζόν από την περσινή. Αυτό μου δείχνει πως είμαι ικανός να με ωθήσω στα όρια σε κάθε τουρνουά και να είμαι στους τελικούς γύρους.”

Όσο για τους Κάρλος Αλκαράθ και Γιάνικ Σίνερ, αλλά και γενικά για την νέα γενιά ο δις πρωταθλητής του Μόντε Κάρλο είπε: “Νιώθω πως είναι η καλύτερη γενιά που έχει το άθλημα εδώ και κάποια χρόνια. Ο Σίνερ, ο Αλκαράθ, αλλά και όλοι οι άλλοι παίκτες με ωθούν να γίνω καλύτερος. Τώρα τα στάνταρ είναι υψηλότερα και χρειάζεται να κάνω περισσότερα.”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ξεκινήσει από τον 1ο γύρο του Μόντε Κάρλο, για πρώτη φορά από το 2018 όπου είχε μπει στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά, αντιμετωπίζοντας τον Σέρβο Λάσλο Τζέρε. 

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)

The post Τσιτσιπάς: “Σίνερ και Αλκαράθ με ωθούν να γίνω καλύτερος” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα