Τσιτσιπάς: “Μου λείπει ο ανταγωνισμός”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, από την Mouratoglou Tennis Academy όπου βρίσκεται αυτήν την περίοδο, μίλησε για τα παράξενα συναισθήματα που του γεννά αυτή η παρατεταμένη περίοδος αποχής από την αγωνιστική δραστηριότητα.

Αν και βρίσκεται στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμελλε να ζήσει μια κοσμοϊστορική στιγμή για το παγκόσμιο τένις που είναι φυσικά το “πάγωμα” πολλών μηνών αγωνιστικής δραστηριότητας ελέω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως όλοι οι συναθλητές του,

ο Στεφ προσπαθεί να “επιβιώσει” πνευματικά σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία συνειδητοποιεί πόσο πολύ του λείπει το ανταγωνιστικό τένις.

“Μου λείπει πολύ το παιχνίδι και ο ανταγωνισμός. Δεν μπορώ να περιμένω την επιστροφή μου στο κορτ γιατί ο ανταγωνισμός με κρατάει “ζωντανό”. Μου δίνει κίνητρο κάθε μέρα. Περιμένω ήδη με ανυπομονησία το επόμενο τουρνουά μου” ανέφερε ο Στέφανος.

“Ελπίζω αυτή η στιγμή να μην αργήσει να έρθει. Ελπίζω όλη αυτή η κατάσταση να τελειώσει το συντομότερο. Από την πλευρά μου, προσπαθώ να μείνω σε καλή φυσική κατάσταση. Είναι μια μεγάλη πρόκληση αυτή την περίοδο: να μην τεμπελιάσεις και “αφεθείς” σωματικά και πνευματικά”.

“Δεν θέλεις ούτε να βάλεις κιλά ούτε και να χάσεις μυική μάζα. Είναι ζωτικής σημασίας για να είσαι πανέτοιμος όταν έχουμε την επανέναρξη των αγώνων. Πρέπει να βρεις τις λύσεις για να παραμείνεις πανέτοιμος και “φρέσκος” σε όλα τα επίπεδα. Εγώ πιστεύω στη δουλειά μου. Ο στόχος μου είναι να κερδίσω το πρώτο μου Slam. Γνωρίζω ότι στα τελευταία Major δεν είχα καλά αποτελέσματα αλλά οι βλέψεις μου δεν έχουν αλλάξει” κατέληξε ο φιλόδοξος Έλληνας πρωταθλητής.

Κώστας Αϊτάκης

The post Τσιτσιπάς: “Μου λείπει ο ανταγωνισμός” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα