Τσιτσιπάς: “Η ήττα από τον Ναδάλ, με άλλαξε ολοκληρωτικά”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του, για το πόσο θετικά επέδρασε πάνω του η ήττα του από τον Ράφαελ Ναδάλ στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν 2019…

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, 13 μήνες νωρίτερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνιζόταν στον παρθενικό του ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας τον Ράφαελ Ναδάλ στη Μελβούρνη.

Ο Ισπανός βρέθηκε σε καταπληκτική ημέρα και “ισοπέδωσε” τον Έλληνα πρωταθλητή μην αφήνοντας τον να κερδίσει περισσότερα

από έξι γκέιμς.

Πόσο καλό έκανε αυτή η ήττα στον Στέφανο ; Μάλλον περισσότερο από όσο θα φανταζόταν και ο ίδιος.

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα της ΑΤΡ:

“Οι σκληρές ήττες, είναι σημαντικές για τη συνέχεια της καριέρας μου, μιας και με κάνουν να αισθάνομαι πιο δυνατός και έτοιμος για μάχη. Χωρίς αυτές, θα νόμιζα ότι είμαι τέλειος, ενώ δεν είμαι.

Είναι κρίσιμες αυτές οι ήττες. Πρέπει να καταλαβαίνεις πως λειτουργούν σε σένα. Η ήττα στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν από τον Ναδάλ, με πόνεσε πολύ. Ήμουν κοντά στο να προκριθώ στον πρώτο Grand Slam τελικό της καριέρας μου.

Έπαιξε πολύ καλά όμως και εγώ δεν μπόρεσα να αντεπεξέλθω. Ψυχολογικά, επέδρασε θετικά σε μένα αυτή η ήττα. Με άλλαξε ολοκληρωτικά. Περίμενα πολλά από τον εαυτό μου εκείνη την ημέρα και δεν ήρθαν. Αισθάνομαι πλέον, ότι τέτοιες ήττες μου κάνουν καλό.

Δεν μπορώ να παίζω στο 100% μου κάθε φορά. Μέσα από τέτοιες ήττες, το καταλαβαίνω. Μαθαίνω να ελέγχω καλύτερα τον εαυτό μου”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τσιτσιπάς: “Η ήττα από τον Ναδάλ, με άλλαξε ολοκληρωτικά” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα