Τσιτσιπάς: Για την πρόκριση και τη… ρεβάνς (vid)

Έχουν περάσει 14 βράδια από την 28η Ιουλίου, όπου ο Ούγκο Αμπέρ υποχρέωσε σε αποκλεισμό τον Στέφανο Τσιτσιπά, στον 3ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά. 

Ήταν μια ημέρα όπου στο 1ο set όλα λειτούργησαν σχεδόν τέλεια για τον Έλληνα τενίστα (6-2), αλλά αργότερα ήρθε η ανατροπή, αλλά κι ένας (ελαφρύς) τραυματισμός, όπου έθεσαν εκτός τουρνουά τον 22χρονο. 

Την Τετάρτη (11/8) τα ξημερώματα (όχι πριν τις 02:00 GR) ο Στέφανος Τσιτσιπάς

θα έχει την ευκαιρία να πάρει τη… ρεβάνς από τον Νο27 στον κόσμο, με στόχο την πρόκριση στον 3ο γύρο, για πρώτη φορά μετά από το 2018. 

Μπορεί το h2h να μην είναι “σύμμαχος” για τον Έλληνα τενίστα καθώς έχει χάσει και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις με τον Γάλλο, όμως ο Τσιτσιπάς θα εμφανιστεί στην πρεμιέρα του στο Τορόντο λίγες μέρες μετά από την άνοδό του στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, γεγονός που όπως είπε και ο ίδιος του δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Η αλήθεια είναι ότι και στα προηγούμενα δύο μεταξύ τους παιχνίδια είδαμε αρκετά “κλειστά” sets. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα 4 από τα 7 συνολικά sets που έχουν παίξει, έχουν κριθεί στο tie-break. 

Θυμίζουμε ότι το 2019 ο Τσιτσιπάς είχε αποκλειστεί στον πρώτο του αγώνα (2ος γύρος) από τον Χούμπερτ Χουρκάτς, ενώ στον 2ο γύρο είχε ηττηθεί και από τον Αμπέρ το 2020 στο επίσης 1000άρι τουρνουά στο Παρίσι. 

Επικίνδυνος κόντρα στους Top10 

Ο Τσιτσιπάς θα βρεθεί σε κατάσταση… ρεβάνς για 2η φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Στο Ολυμπιακό τουρνουά επικράτησε εύκολα του Φράνσις Τιάφο στον 2ο γύρο, παίρνοντας “εκδίκηση” για τον άσχημο αποκλεισμό του στο Wimbledon, κάτι που καλείται να κάνει και τα ξημερώματα της Τετάρτης. 

Ωστόσο, ο βαθμός δυσκολίας είναι σαφώς μεγαλύτερος κι αυτό γιατί ο Γάλλος είναι ένας αρκετά επίμονος τενίστας, εξαιρετικός πάνω στο φιλέ, ενώ συνηθίζει να σημειώνει εξαιρετικές εμφανίσεις απέναντι σε παίκτες της πρώτης 10άδας. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει 5 νίκες σε σύνολο 8 αναμετρήσεων (2020-21) έχοντας κερδίσει, πλην τις 2 φορές του Τσιτσιπά, τους Ντανιίλ Μεντβέντεφ (2020), Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ (2021).

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις

Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας είναι αρκετά ενδιαφέρον, καθώς εκτός από τον Τσιτσιπά, αγωνίζεται και ο Νο1 του ταμπλό, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, με τον Ρώσο να αντιμετωπίζει τον Καζάκο Αλεξάντερ Μπούμπλικ στην επανάληψη του 1ου γύρου στο πρόσφατο Roland Garros με τον Μεντβέντεφ να επικρατεί σχετικά εύκολα στα 3 sets φτάνοντας στο 3-0 ( h2h) κόντρα στον προσεχή αντίπαλό του.

Ενδιαφέρον αναμένεται το παιχνίδι του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με τον Ρέιλι Οπέλκα με τον Βούλγαρο να μετράει μόλις 2 νίκες στα τελευταία 8 παιχνίδια και τον Αμερικανό να προέρχεται από μεγάλη νίκη απέναντι στον Νικ Κύργιο, για τον 1ο γύρο. 

Ωστόσο, δύο είναι οι αναμετρήσεις που ίσως κλέψουν την παράσταση στο πρόγραμμα της Τρίτης. Η μία είναι αυτή απέναντι στον Βρετανό Κάμερον Νόρι και τον “ασημένιο” στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Κάρεν Χατσάνοφ. 

Ο Βρετανός μετράει 2-1 απέναντι στον Ρώσο, με την τελευταία τους αναμέτρηση να είναι στα ημιτελικά του χωμάτινου τουρνουά της Λυών με τον Νόρι να παραχωρεί μόλις 2 games στον Χατσάνοφ (6-1, 6-1) παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό εκεί όπου ηττήθηκε από τον Στέφανο Τσιτσιπά. 

Το δεύτερο παιχνίδι ερωτηματικό, είναι αυτό του Κάσπερ Ρουντ κόντρα στον Μάριιν Τσίλιτς. Ο Νορβηγός μπορεί να είναι ένας από τους πλέον φορμαρισμένους στο Tour έχοντας κατακτήσει τρεις τίτλους σε ισάριθμες εβδομάδες, όμως δεν τον έχουμε δει αρκετά σε σκληρή επιφάνεια, εκεί όπου ο Τσίλιτς είναι αρκετά αξιόπιστος, μέχρι τα συνήθως πολλά αβίαστα να αποδείξουν το αντίθετο.. 

Από εκεί και πέρα αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν το παιχνίδι του 20χρονου Τζένσον Μπρούκσμπι, ο οποίος έκανε εκπληκτική πορεία στην Ουάσιγκτον την περασμένης εβδομάδα, απέναντι στον έμπειρο αλλά αρκετά ασταθή Νικολόζ Μπασιλασβίλι.

Το πρόγραμμα στο κεντρικό κορτ θα ανοίξουν οι Μιομίρ Κετσμάνοβιτς και Κέι Νισικόρι (1ος γύρος), ενώ θα ακολουθήσει η αναμέτρηση του Τζον Ίσνερ με τον Ισπανό Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα. 

TORONTO MASTERS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τσιτσιπάς: Για την πρόκριση και τη… ρεβάνς (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα