Τσιτσιπάς: “Φέντερερ, Σάμπρας με επηρέασαν στο backhand” (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του στο US Open όπου τη Δευτέρα κέρδισε 3-0 σετ τον Μίλος Ράονιτς, αναφέρθηκε στο backhand του για το οποίο έχει γίνει μεγάλη κουβέντα τα τελευταία χρόνια και αποτελεί το αδύναμο στοιχείο του παιχνιδιού του στο οποίο χτίζουν τη στρατηγική τους όλοι οι αντίπαλοί του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, έκανε μια μικρή αναδρομή στα πρώτα του τενιστικά βήματα, όταν στην ηλικία των 8 επέλεξε το one handed backhand

και εξήγησε το βασικό λόγο της επιλογής του που δεν είναι άλλος από τον Ρότζερ Φέντερερ.

“Κατέληξα στο backhand με το ένα χέρι στην ηλικία των 8. Θυμάμαι την περίοδο που δεν είχα αποφασίσει ακόμα ποιο θα χρησιμοποιώ. Θυμάμαι είχα προπόνηση τη Δευτέρα και έπαιξα με δύο χέρια και την επόμενη ημέρα αποφάσισα ότι θέλω να παίζω με το ένα χέρι και αυτό συνεχίστηκε για τις επόμενες εβδομάδες. Θυμάμαι που είχα δεύτερες σκέψεις γι’αυτό. Ο προπονητής μου με ρώτησε σε κάποια φάση αν θα αποφασίσω τελικά τι θέλω και το πήρα σοβαρά και του είπα single handed backhand. Δεν κοίταξα ποτέ πίσω μετά από αυτό. Είναι το σήμα κατατεθέν μου πλέον. Είναι ένα χτύπημα που με ορίζει” είπε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη.

Για το αν μετάνιωσε για εκείνη την επιλογή του, ο 25χρονος Αθηναίος, είπε: “Το παιχνίδι άλλαξε και καθιερώθηκε το backhand με τα δύο χέρια. Είναι πιο ασφαλές χτύπημα, πιο εύκολο να το ελέγξεις. Έχω όμως ακόμα πίστη στο backhand με το ένα χέρι.

Ο λόγος που παίζω backhand με το ένα χέρι είναι ο Ρότζερ Φέντερερ. Ήθελα να έχω τις επιτυχίες του. Μπορεί να ακούγεται βαρύ και φυσικά δεν είμαι ούτε καν κοντά σε αυτό ακόμα αλλά σίγουρα μου έδωσε έναν λόγο να χρησιμοποιώ το one handed backhand. Με επηρέασε επίσης και ο Πιτ Σάμπρας που ήταν το είδωλό μου. Αυτοί οι δύο παίκτες έκαναν αυτό το χτύπημα ξεχωριστό για μένα και ήθελα να τους μοιάσω. Δεν θέλω να τους αντιγράφω αλλά αυτό το χτύπημα ήταν χαρακτηριστικό του μεγαλείου τους.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-7h)

The post Τσιτσιπάς: “Φέντερερ, Σάμπρας με επηρέασαν στο backhand” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα