Τορόντο: Τρομερός Φοκίνα κέρδισε και τον Ρουντ (vids)

Μετά από την εξαιρετική εμφάνιση και τη νίκη απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα κέρδισε και τον Κάσπερ Ρουντ με 7-6(4), 4-6, 7-6(4) μετά από 3 ώρες παιχνίδι το οποίο διεκόπη για σχεδόν 2 ώρες λόγω βροχής εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα προημιτελικά του National Bank Open. 

58 winners later @alexdavidovich1 defeats Ruud 7-6 in the third set

to reach the last 8 in Toronto!#NBO23 pic.twitter.com/GjqGJ8Ihxo

Tennis TV (@TennisTV) August 10, 2023

Ο Ισπανός και Νο37 του κόσμου, αυτή τη φορά (σε αντίθεση με το Wimbledon) αποδείχθηκε ψύχραιμος στα 2 tie-break, ενώ το σημείο κλειδί για τη νίκη του ήταν το break στο 3ο set τη στιγμή που ο Ρουντ ετοιμαζόταν να σερβίρει για τη νίκη. 

Το 1ο set κρίθηκε στο tie-break το οποίο ξεκίνησε με 5 σερί mini-break με τον Φοκίνα να κάνει τα 3 παίρνοντας προβάδισμα με 5/2. Στη συνέχεια ακολούθησε ακόμα ένα (6/2) με τον Ρουντ να απαντά με δύο σερί πόντους (ένα mini-break) μειώνοντας σε 6/4, αλλά τον Ισπανό να το κλείνει με 7/4. 

Στο 2ο set ο Ρουντ προηγήθηκε με 3-1 έχοντας σπάσει μια φορά το service του Ισπανού, ο οποίος όμως πήρε πίσω άμεσα το break ισοφαρίζοντας σε 3-3. Το νέο break από τον Νορβηγό ήταν και το πιο καθοριστικό (5-4) καθώς στη συνέχεια με ένα εύκολο hold έκανε το 6-4 ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Όπως το 2ο έτσι και το 3ο set ξεκίνησε με τον Ρουντ να φτάνει σε break (1-0) το οποίο εξαργύρωσε αμέσως μετά φτάνοντας στο 2-0. Από εκεί και πέρα οι δύο τενίστες έδειχναν συνέπεια στο service τους, με τον Ρουντ να παίρνει τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς (5-4). 

Ωστόσο, ο Φοκίνα κατάφερε να βρει break και να πάρει πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 5-5 με το set να οδηγείται και πάλι σε tie-break. Ο Φοκίνα πήρε τους 5 από τους πρώτους 6 πόντους (5/1) και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη παρά την προσπάθεια του Ρουντ, ο οποίος πλησίασε στο 6/4 κάτι το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει την ήττα. 

Στη φάση των “8” ο Φοκίνα θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Μακένζι ΜακΝτόναλντ ο οποίος σταμάτησε τον εξαιρετικό Μίλος Ράονιτς επικρατώντας με 6-3, 6-3. 

NATIONAL BANK OPEN MEN’S DRAW | DOUBLES | OOP (-7h)

The post Τορόντο: Τρομερός Φοκίνα κέρδισε και τον Ρουντ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα