Τορόντο: Η αλύγιστη Χαντάντ Μάια στον τελικό (vid)

H Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια κατάφερε να κερδίσει και την περσινή φιναλίστ του National Bank Open, Καρολίνα Πλίσκοβα εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στον 1ο τελικό καριέρας σε 1000άρι τουρνουά! 

Η Βραζιλιάνα, η οποία νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχε επιβληθεί και της Νο1 του κόσμου Ίγκα Σφιόντεκ, χρειάστηκε να κάνει ένα εκπληκτικό 1ο set, αλλά κι μια επική

ανατροπή στο 2ο για να φτάσει στο 6-4, 7-6(9) μετά από 2 ώρες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νο24 του κόσμου μετράει ένα εντυπωσιακό 7-1 κόντρα σε παίκτριες του Top-20 τη φετινή σεζόν, με τις τέσσερις από αυτές να έρχονται αυτήν την εβδομάδα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η μοναδική της ήττα προέρχεται από την Σιμόνα Χάλεπ, την οποία θα αντιμετωπίσει στον τελικό. 

Η Βραζιλιάνα μπήκε εκρηκτικά στον ημιτελικό κόντρα στην Πλίσκοβα και με δύο break κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 5-1! Η Τσέχα και πρώην Νο1 του κόσμου, μείωσε σε 5-2 με το πρώτο της love-game στο παιχνίδι, ενώ στη συνέχεια πήρε πίσω το ένα από τα δύο χαμένα της σερβίς μειώνοντας σε 5-3.

Για να γίνει ωστόσο αυτό η Τσέχα χρειάστηκε να σβήσει τρία set-points της Βραζιλιάνας, η οποία δεν μπορούσε να βρει λύσεις σε εκείνο το σημείο στις επικίνδυνες επιστροφές της Πλίσκοβα, που με νέο hold μείωσε στο game (5-4). 

H Χαντάντ Μάια πήρε για δεύτερη φορά τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set κάτι που έκανε έστω και δύσκολα παίρνοντας προβάδισμα στον ημιτελικό με 1-0. 

Το 2ο σκέλος του ημιτελικού θύμισε αρκετά εκείνο στο παιχνίδι της Πλίσκοβα με τη Μαρία Σάκκαρη. Η Τσέχα βρήκε νωρίς break (2-0) και στη συνέχεια έφτασε στο 5-2. Από εκεί και πέρα όμως η Χαντάντ Μάια με τρία σερί games έφτασε στο 5-5 με το set να οδηγείται λίγο αργότερα στο tie-break. 

Μετά από δύο mini-break για την κάθε μια ημιφιιναλίστ, η Βραζιλιάνα έφτασε στο πρώτο match-point στο παιχνίδι (6/5), με την Πλίσκοβα να το σβήνει και με δύο σερί πόντους να φτάνει σε set-point (7/6). 

H Χαντάντ Μάια το έσβησε με έναν εξαιρετικό συνδυασμό κι έναν forehand winner στην ευθεία, ισοφαρίζοντας σε 7/7 και στη συνέχει έφτασε σε νέο match-point (8/7). Το τέλος δεν ήταν αντάξιο για την κλάση της Πλίσκοβα, η οποία με ένα διπλό λάθος έδωσε ένα ακόμα mini-break στη Βραζιλιάνα και παράλληλα την πρόκριση στον τελικό του Τορόντο.

Στον τελικό της Κυριακής (20:30 GR) η Χαντάντ Μάια θα αντιμετωπίσει τη Σιμόνα Χάλεπ η οποία νωρίτερα επικράτησε της Αμερικανίδας Τζέσικα Πεγκούλα φτάνοντας στον 18ο τελικός καριέρας σε 1000άρι τουρνουά. 

WTA NATIONAL BANK OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

The post Τορόντο: Η αλύγιστη Χαντάντ Μάια στον τελικό (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα