Τόνι Ναδάλ: “Ο Αλκαράθ είναι ανώτερος από τους NextGen”

Ο Ισπανός προπονητής και θείος του Ράφα Ναδάλ, μίλησε στην ισπανική El Pais τονίζοντας ότι ο Κάρλος Αλκαράθ είναι το the next bing thing του παγκόσμιου τένις. 

Ο Αλκαράθ απέσυρε τη συμμετοχή του από τη Ρώμη για να προετοιμαστεί καλύτερα για το μεγάλο του στόχο ο οποίος δεν είναι άλλος από το Roland Garros,

αλλά και για να αποκαταστήσει τον ελαφρύ τραυματισμό του στον αστράγαλο από το τουρνουά της Μαδρίτης. 

Μέχρι στιγμής ο 19χρονος Ισπανός έχει κάνει μια εκπληκτική εκκίνηση στη σεζόν έχοντας κατακτήσει 2 τουρνουά ATP Masters 1000 και 2 500άρια, με τον Τόνι Ναδάλ να του πλέκει το εγκώμιο αναφέροντας ότι ο Αλκαράθ είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης και ανώτερος από τους NextGen.

“Σωματικά είναι ένα θαύμα. Η αποφασιστικότητά του είναι αξιοζήλευτη και τεχνικά δεν έχει κανένα μειονέκτημα”, είπε στην El Pais ο Ναδάλ. 

“Αν πριν από λίγους μήνες μιλούσαμε για τη δύναμη και την ταχύτητα του forehand του, σήμερα πρέπει να κάνουμε αναφορά για την τεράστια βελτίωση στο backhand, αλλά και στο service.”

“Για χρόνια τώρα ανησυχώ για το κενό που θα αφήσει ο Ράφα στο άθλημα όταν αποσυρθεί. Τώρα πλέον είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το κενό θα καλυφθεί πλήρως.”, είπε ο 61χρονος, ο οποίος συνέκρινε τον Ισπανό με τους παίκτες της λεγόμενης NextGen. 

“Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κάποιον παίκτη από την λεγόμενη NextGen που μπορεί να τον εκτοπίσει. Είναι ανώτερος. Στον έναν λείπει το πνευματικό παιχνίδι, ο άλλος έχει πρόβλημα με το backhand, άλλοι είναι καλύτεροι στο χώμα και σχεδόν όλοι έχουν πρόβλημα με τη συνέπεια τη συνέχεια και την αποφασιστικότητα.”

“Ανεξάρτητα με το πόσο καλοί τενίστες είναι μερικοί από αυτούς νομίζω ότι κανείς δεν είναι ολοκληρωμένος παίκτης και δεν συνδυάζει τα χαρακτηριστικά που έχει ο Αλκαράθ.”

The post Τόνι Ναδάλ: “Ο Αλκαράθ είναι ανώτερος από τους NextGen” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα