Τόκιο: Στα προημιτελικά ο… κυνικός Ζβέρεφ

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ξεπέρασε το εμπόδιο του Νικολόζ Μπασιλασβίλι με 6-4, 7-6(5), εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Γερμανός χρειάστηκε ένα καθοριστικό break στο 1ο set, αλλά και να διατηρήσει σταθερό το πνευματικό του επίπεδο τις στιγμές που έπρεπε, στο 2ο σκέλος του αγώνα.

Ο Γερμανός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11 άσους (κανένα διπλό λάθος), παραχώρησε μόλις 14 πόντους στο service του, υπέπεσε σε 11 αβίαστα λάθη, ενώ

παράλληλα ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις ευκαιρίες για break που του παρουσιάστηκαν (2/2).

Στο 1ο set, οι δύο παίκτες κρατούσαν σχετικά εύκολα το service τους και όλα έδειχναν ότι θα οδηγηθεί σε tie-break. Ωστόσο, ο Ζβέρεφ εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική ευκαιρία που είχε για break στο πιο καθοριστικό σημείο του set (10o game) κάνοντας το 6-4 και παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και το 2ο set, με τον Γερμανό να “χτυπάει” και πάλι σε κρίσιμο σημείο κάνοντας το 5-3. Όμως, αυτή τη φορά ο Μπασιλασβίλι είχε, έστω κι αυτόν το μικρό χρόνο αντίδρασης σε αντίθεση με το 1ο set και κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο του service και με ένα μεγάλο hold αμέσως μετά, έφτασε στο 5-5. 

Το tie-break έδωσε τη λύση σε εαυτό το “κλειστό” σκέλος της αναμέτρησης, με τον Ζβέρεφ να παίρνει προβάδισμα με 4/1 τον Μπασιλασβίλι να ισοφαρίζει σε 4/4, αλλά τον Γερμανό να κατακτά τους τρεις από τους τέσσερις τελευταίους πόντους φτάνοντας στην πρόκριση. 

Στα προημιτελικά ο Νο5 του κόσμου θα αντιμετωπίσει τον νικητή από την αναμέτρηση του Γάλλου Ζέρεμι Σαρντί που αγωνίζεται με τον Βρετανό Λίαμ Μπρόουντι.

OLYMPIC GAMES MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+6h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τόκιο: Στα προημιτελικά ο… κυνικός Ζβέρεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα