Τόκιο: Αποκλεισμός-σοκ για Αλιασίμ (vid)

Η απόσυρση της τελευταίας στιγμής του Άντι Μάρεϊ, περισσότερο… μπέρδεψε παρά χαλάρωσε τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ, ο οποίος γνώρισε την ήττα από τον Νο190 του κόσμου Μαξ Πουρσέλ με 6-4, 7-6(2) στη μεγαλύτερη έκπληξη (για την ώρα) στο ταμπλό των ανδρών. 

Ο Αυστραλός ήταν σχεδόν αλάνθαστος στο παιχνίδι του, δείχνοντας να προσαρμόζεται πολύ πιο εύκολα στις συνθήκες από ότι ο Καναδός, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με μόλις 8 αβίαστα λάθη την ίδια

ώρα που ο Οζερ Αλιασίμ είχε 23.

Ένα άλλο μεγάλο “αγκάθι” για τον Νο15 του κόσμου ήταν τα διπλά λάθη (9), αλλά και αναποτελεσματικότητα που έδειξε πάνω στο φιλέ (15/29) κάνοντας πιο εύκολο το έργο του Αυστραλού. 

Μετά από ένα κρίσιμο hold, με τον Πουρσέλ να “σβήνει” 2 break-points, ο Αυστραλός έφτασε σε break (4-3) και από εκεί και πέρα παραχωρώντας μόλις 2 πόντους στο service του έκλεισε το set κάνοντας το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πρόκριση.

Στο 2ο set o Πουρσέλ, ο οποίος πριν από μία εβδομάδα δεν ήξερε καν αν θα αγωνιστεί στο Τόκιο, βρήκε πάλι πρώτος break (2-1), όμως αυτή τη φορά ο Οζέρ Αλιασίμ κατάφερε να το πάρει πίσω (3-3). 

Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Καναδός δέχθηκε συνολικά 3 mini-break, ο Πουρσέλ κράτησε το service του και πήρε τη μεγαλύτερη πρόκριση της καριέρας του σε ένα παιχνίδ ιπου κράτησε περίπου 2 ώρες.

Στον επόμενο γύρο ο Αυστραλός θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ντόμινικ Κέπφερ (Γερμανία) και Φακούντο Μπαγνίς (Αργεντινή).



Θάνος Σταθόπουλος

The post Τόκιο: Αποκλεισμός-σοκ για Αλιασίμ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα