Το τένις είναι αγάπη

Αρθογραφεί ο αναγνώστης του Tennis24, Ευάγγελος Παναγάκης

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για αυτή την μοναδική ευκαιρία που μας δίνετε να εκφράσουμε όλα όσα νιώθουμε για το άθλημα που τόσο πολύ αγαπάμε, που τόσα χρόνια παρακολουθούμε ανελλιπώς (όσο μας μένει χρόνος), και κάποτε που μέσω αυτού του αθλήματος είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στον αθλητισμό (2 χρόνια σε ερασιτεχνικό επίπεδο).

Δράττω λοιπόν της ευκαιρίας που μας δίνετε και ξεκινάω με αυτό που ο καθένας ο οποίος ασχολείται και σέβεται το τένις, θα έπρεπε να ξεκινήσει… Τι άλλο?? Roger Federer…ή κατά πολλούς

recordman ή για κάποιους άλλους ο “Mr. Μας έχεις πάρει τα μυαλά”….
Για να μην πλατιάσω ιδιαίτερα και ξεφύγει κατά πολύ το κείμενο, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες και ιστορικές αναδρομές για τον κάθε παίκτη που θα σχολιάσω (φαντάζομαι όσοι θα διαβάσουν αυτό το κείμενο, γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία του καθενός).

Ο κος Federer λοιπόν όντας πλέον στα 37 του χρόνια και έχοντας κατακτήσει 20 grand slam, έχει το θράσος να εμφανίζεται ακόμα στα γήπεδα, να παίρνει τις νίκες τη μία μετά την άλλη σαν ξέφρενος 20αρης που διψάει για αναγνώριση στο παγκόσμιο στερέωμα και όχι μόνο το κάνει με απόλυτη επιτυχία και τη μοναδική μαεστρία που τον διακατέχει, αλλά πολλές φορές παντελώς εριστικά εισβάλει στα court και αμφισβητεί νέα ταλέντα, κλέβει τις εντυπώσεις και ανανεώνει το ραντεβού του για το επόμενο τουρνουά που αποφασίσει ότι θα συμμετάσχει. Όπως θα έκανε κάθε σωστός βασιλιάς της εμβέλειας του.

Πολλοί σπεύδουν να αμφισβητήσουν ότι είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, ότι αδίκως αγωνίζεται ακόμα γιατί δεν μπορεί να πιάσει τα υψηλά επίπεδα των κατά 4 ετών νεότερων του Nadal και Djokovic αντίστοιχα, αλλά πάντα όλες αυτές οι κακεντρέχειες πέφτουν στο κενό ή οδηγούν στην εξίσου διαχρονική συζήτηση, εάν ο Ναδάλ όντας νεότερος, θα καταφέρει να τον φθάσει στα grand Slam. Γιατί κύριοι?? Και να τον φθάσει ή ακόμα και να τον ξεπεράσει σε Major τίτλους, τι θα συμβεί?? Θα πάψουμε μετά να παραδεχόμαστε ότι είναι ο καλύτερος όλων των εποχών?? Ότι είναι ο άνθρωπος που άλλαξε το στυλ παιχνιδιού και που έκανε το άθλημα ακόμα πιο ευρέως γνωστό…?? Ή μήπως θα βγείτε να αμφισβητήσετε ότι τον λατρεύει ο μισός πλανήτης (ίσως και παραπάνω), πρώτα απ’ολα για το ήθος του και έπειτα για το αστείρευτο ταλέντο του, να μας κατεβάζει τα σαγόνια σε κάθε του χτύπημα με το one handed backhand που διαθέτει??….

Ας σοβαρευτούμε κύριοι και ας αντιμετωπίσουμε τα πράγματα ως έχουν. Ο Federer είναι ένας και ο Nadal είναι πάλι ένας. Έκαστος στο είδος του, όπως λέει και η ιστορική διαφήμιση.

Είναι οι 2 καλύτεροι όλων των εποχών και πάντα θα υποκλινόμαστε για αυτά που έχουν καταφέρει, για το θέαμα και τις συγκινήσεις που μας έχουν προσφέρει είτε στα μεταξύ τους παιχνίδια, τα πολύ γνωστά και ως “Fedal”, είτε σε οποιαδήποτε άλλα παιχνίδια έχουν παίξει στο παρελθόν με επίσης πολύ μεγάλα ονόματα του τένις (Pete Sampras, Agassi κτλπ), αλλά ακόμα και σε αυτά που δίνουν τα τελευταία χρόνια, ως παππούδες πλέον, απέναντι σε ονόματα που όταν αναφέρεσαι σε αυτά, κακά τα ψέματα είναι σαν να μιλάς αποκλειστικά και μόνο για το “αύριο” του top 10 της ATP tour (βλ. Thiem, Τσιτσιπα, Zverev, Σαπαβαλοφ, Κατσανοφ κτλπ).

Οχι όχι, μην αναρωτιέστε, δεν τον ξέχασα τον κύριο Djokovic, απλώς τον άφησα για το τέλος, γιατί θεωρώ πως είναι ο άνθρωπος που θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ παλιάς και νέας γενιάς. Έχει το κράμα, έχει τη δύναμη και τη ποιότητα να είναι για πολλά χρόνια ακόμα ενεργός επαγγελματίας τενίστας και αυτό από τη μια είναι καλό, γιατί παίζοντας απέναντι του οι νέοι θα μαθαίνουν πολλά και θα βελτιώνονται, αλλά από την άλλη ίσως κάνουν χρόνια να δουν ένα Major τίτλο, όταν ο εν λόγο κύριος θα τους παίρνει ακόμα και στα 35 του χρόνια με σχετική ευκολία.

Και για να τοποθετηθώ επειδή κάποιοι ήδη θα αναρωτιέστε, είμαι Federikos μέχρι το κόκκαλο, γιατί…. Γιατί το ξέρει η ψυχή και η καρδιά μου το γιατί, και επίσης πιστεύω ότι ο Thiem θα είναι ο επόμενος μαχητής των γηπέδων, αυτού που δύσκολα θα καταφέρνει κανείς να του πάρει έστω και ένα game σε ένα παιχνίδι, είναι εκείνος που έχει τον πρώτο λόγο να κατακτήσει Grand slam τίτλο από τη γενιά του, αλλά και των νεότερων του που ανέφερα πιο πάνω.

Ύστερα έρχεται ο Στέφανος, ο δικός μας σούπερ σταρ, ο οποίος διψάει για τίτλους και μάρτυρας μου ο Θεός, μια μέρα θα δείτε δίπλα στο όνομα του να αναγράφεται ο αριθμός ένα (1), αγκαλιά με αυτή τη δίεση, που δεν σημαίνει τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από το ότι θα κατακτήσει την κορυφή όλων, έστω και για μια εβδομάδα…. Δεν μας ενδιαφέρει το χρονικό διάστημα, δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε τους γκουρού, μας αρέσει όμως να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους…. Ο κος Τσιτσιπάς δεν είναι η Σέρσει Λάννιστερ της μετά game of thrones εποχής, όπως κάποιοι θέλουν να του καταλογίζουν, είναι η Ντενέρις Νταργκάριεν και χωρίς την βοήθεια των δράκων, αλλά με πίστη και αφοσίωση στο ταλέντο και τις δυνάμεις του, θα καθίσει στον θρόνο του παγκόσμιου τένις.

Κλείνοντας, θα πω τη γνώμη μου για το ιστορικό Wimbledon. Είναι η μετάβαση από το πιο αργό, στο πιο γρήγορο τουρνουά της χρονιάς, έχεις να ζυγίσεις πολλά ονόματα για να αποφανθείς για τον καλύτερο… Δεν ξέρεις αν πρέπει να επιλέξεις με την καρδιά (είπαμε, Federikos μέχρι το μεδούλι) , το μυαλό (Nadal γιατί είναι τέρας ψυχραιμίας), τη λογική (Djokovic γιατί ήδη ψάχνει για εκδίκηση) ή το συναίσθημα (Τσιτσιπάς γιατί μπορεί και είναι η υπερηφάνεια μας)??….

Εδώ είναι το μυστικό, μην καταλήγετε ποτέ σε έναν, η προσμονή και η λαχτάρα για τον νικητή, είναι που κάνει το άθλημα πιο όμορφο και εσένα να χάνεσαι με τις ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου, χαζεύοντας – θαυμάζοντας αυτά που οι big 3 ακόμα μας προσφέρουν απλόχερα, αλλά και την υπέρ προσπάθεια και τη δίψα να καταφέρουν να σπάσουν την απόλυτη κυριαρχία τους οι νεότεροι….

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα λοιπόν και εγω μας εύχομαι,

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΠOΛΑΥΣΗ

Με εκτίμηση, αγάπη και σεβασμό για το ομορφότερο άθλημα του κόσμου,

Παναγάκης Ευάγγελος – αναγνώστης Tennis24

“Η άποψή μου” είναι η νέα θεματική στήλη του Tennis24, ικανοποιώντας έτσι την “ανάγκη” των αγνών φιλάθλων να εκφράσουν ελεύθερα την γνώμη τους για οποιοδήποτε θέμα (τενιστικό) τους απασχολεί.

Τα κείμενα τα οποία θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο [email protected], θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένα, με ονοματεπώνυμο, συντακτικά ορθά (τόνους, διαστήματα, παράγραφοι, όχι κεφαλαία) και φυσικά να σέβονται τον αναγνώστη και το ίδιο το άθλημα, σε κόσμιο και τενιστικό πλαίσιο. Aν θέλετε να επισυνάψετε και μια φωτογραφία της αρεσκείας σας, θα πρέπει να έχει διάσταση πάνω από 1000×500 pixels σε jpg μορφή, διαφορετικά θα επιλέξουμε εμείς μια αντιπροσωπευτική για το άρθρο σας.

The post Το τένις είναι αγάπη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα