Το τελευταίο Grand Slam του Φέντερερ (vids)

Ο Ρότζερ Φέντερερ είπε “αντίο” στο τένις και έτσι κλείνει ένα από τα πιο χρυσά κεφάλαια στην ιστορία του αθλήματος.

Στα 41 του χρόνια, ο Ελβετός μαέστρος αποφάσισε να κρεμάσει την καριέρα του, αδυνατώντας να ξεπεράσει τον πρόσφατο τραυματισμό του στα γόνατα και θα πραγματοποιήσει την τελευταία του εμφάνιση στο Laver Cup του Λονδίνου 23-25 Σεπτεμβρίου.

Ο Βασιλιάς, κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του, κατέκτησε 20 Grand Slam

τίτλους ο τελευταίος εκ των οποίων στο Australian Open 2018.

Κερδίζοντας τον Μάριν Τσίλιτς στον τελικό της Μελβούρνης με 6-2, 6-7(5), 6-3, 3-6, 6-1, ο Φέντερερ έφτασε τα 20 Majors κι αυτός έμελλε να είναι ο τελευταίος του μεγάλος τίτλος.

Την επόμενη χρονιά (2019) έφτασε μια ανάσα από τον 9ο τίτλο του στο Wimbledon και 21ο Grand Slam, όμως τον σταμάτησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό.

Στην τελετή λήξης του Australian Open 2018, ο Φέντερερ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, απευθυνόμενος στο Αυστραλέζικο κοινό.

“Εσείς με κάνετε να αισθάνομαι νευρικός, να πηγαίνω για προπόνηση. Θέλω απλά να σας ευχαριστήσω για όλα. Δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς εσάς” είπε με δάκρυα στα μάτια ο Φέντερερ και αμέσως μετά φίλησε το τρόπαιο σαν να ήταν το τελευταίο του…

Μπορεί οι Τζόκοβιτς και Ναδάλ να τον ξεπέρασαν στις κατακτήσεις Grand Slam, ωστόσο δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι αυτό είναι το βασικό κριτήριο στη μάχη του GOAT. Ο Φέντερερ θα μείνει στη συνείδηση πολλών ως ο κορυφαίος στην ιστορία του αθλήματος…

The post Το τελευταίο Grand Slam του Φέντερερ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα