Το πλήρες πρόγραμμα του Φέντερερ για το 2020

Το 2020 είναι μια ειδική χρονιά για την καριέρα του Ρότζερ Φέντερερ.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν του Ελβετού θρύλου του αθλήματος στο επαγγελματικό τένις, ωστόσο, τίποτα δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Φέντερερ.

Είναι, όμως, μια ειδική χρονιά καθώς, πέραν του γεγονότος ότι ο “Βασιλιάς” βαδίζει πια προς τα 39 του χρόνια, το 2020 είναι μια “Ολυμπιακή” χρονιά, κάτι που αλλάζει τον προγραμματισμό αρκετών τενιστών αλλά και του ίδιου του Φέντερερ.

Ο οποίος

αναμένεται να αγωνιστεί σε μόλις επτά (!) τουρνουά ATP!

Θα δείτε όμως ότι η χρονιά του μόνο “ελαφρύ” πρόγραμμα δεν θα έχει για 39 χρονών αθλητή…

Ο Φέντερερ, λοιπόν, θα ξεκινήσει τη σεζόν 2020 απευθείας με το Αυστραλιανό Όπεν.

Το Grand Slam της Μελβούρνης είναι το τελευταίο χρονικά Major που έχει καταφέρει να κερδίσει ο Φέντερερ και ίσως είναι το Slam που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει εντός του 2020 δεδομένου ότι αναμένεται να είναι πολύ φρέσκος και ξεκούραστος.

Στη συνέχεια, μεσολαβεί ένας φιλικός αγώνας μαζί με τον Ράφα Ναδάλ στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής με τον οποίο θα ολοκληρωθεί ακόμα ένα όνειρο του Φέντερερ να παίξει τένις στη μισή πατρίδα του, που είναι η Νότιος Αφρική.

Ο 39χρονος Ελβετός δεν θα εγκαταλείψει το αγαπημένο του Ντουμπάι, εκεί όπου πέρσι κέρδισε τον 100ο τίτλο καριέρας του κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά!

Επίσης, θα αγωνιστεί κανονικά στο Sunshine Double του Indian Wells και του Μαϊάμι, στα πρώτα δηλαδή δύο Masters του 2020.

Μετά, ακολουθεί ένα αρκετά μεγάλο “διάλειμμα” από αγωνιστικές υποχρεώσεις πριν “ριχτεί” σε ένα πολύ “γεμάτο” από αγώνες καλοκαίρι του 2020 που περιλαμβάνει τρία Grand Slams και Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο Φέντερερ, λοιπόν, αποφάσισε να παίξει στο Ρολάν Γκαρός και του 2020 αλλά δεν θα αγωνιστεί σε κανένα τουρνουά προετοιμασίας για το χώμα!

Φυσικά, η έμφαση του είναι στα τουρνουά που θα ακολουθήσουν.

Θα παίξει, όπως παραδοσιακά πράττει, στο Χάλε ενώ μετά, επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, το Wimbledon, θέλοντας να πάρει ότι απώλεσε με οδυνηρό τρόπο το 2019 με τα δύο χαμένα championship points.

Στη συνέχεια, έχει ένα μεγάλο ραντεβού με την ιστορία!

Μετά την απουσία του, λόγω τραυματισμού, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο Φέντερερ, στα 39 του, θα αγωνιστεί για πέμπτη φορά στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού με στόχο να κατακτήσει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στα μονά, μια διάκριση που λείπει από το τέλειο βιογραφικό του!

Το “πυρετώδες” καλοκαίρι του 2020 συνεχίζεται με την παρουσία του στο Σινσινάτι Masters ενώ μετά κλείνει ο κύκλος των Slams με το Αμερικανικό Όπεν στο οποίο εννοείται ότι θα αγωνιστεί!

Αμέσως μετά, θα παίξει και στο τέταρτο Laver Cup που θα διεξαχθεί στη Βοστόνη αμέσως μετά το Αμερικανικό Όπεν.

Στην Ασιατική swing θα παίξει μόνο στη Σαγκάη, ενώ μετά έχει “κλεισμένη” τη Βασιλεία και φυσικά το Λονδίνο και το ATP Finals εφόσον προκριθεί…

Μπορεί, λοιπόν, να παίξει μόνο σε επτά ATP events, τέσσερα Masters και τρία ATP 500 αλλά, όπως βλέπετε καθαρά, το πρόγραμμα του “Βασιλιά” είναι υπερπλήρες για την τελευταία (;) σεζόν του στο τουρ…

Κώστας Αϊτάκης

The post Το πλήρες πρόγραμμα του Φέντερερ για το 2020 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα