Ρόιγκ: Σε σούπερ κατάσταση ο Ράφα

Ο Φραντσίσκο Ρόιγκ θα είναι ο προπονητής της Ισπανίας στο ATP Cup και μίλησε για τη νέα διοργάνωση αλλά και την σημαντική παρουσία του Ναδάλ στην ομάδα

Στο ATPCup.com μίλησε ο Φραντσίσκο Ρόιγκ που θα κληθεί να συνοδεύσει την Ισπανία στο ATP Cup, στους αγώνες που θα γίνουν στο Περθ.

Ο Ισπανός

προπονητής που δουλεύει στο πλευρό του Ναδάλ από το 2005 και ακολουθεί τον κορυφαίο του κόσμου στα περισσότερα ταξίδια του ανά τον κόσμο, αποκάλυψε τη κουβέντα με τον Ράφα για το πως έγινε ο Captain των Φούριος Ρόχας.

“Το Νο1 της ομάδας, έχει την ευθύνη της επιλογής του Captain. Είσαι μέσα;” του είπε ο Ναδάλ και ο Ρόιγκ δεν το πολυσκέφτηκε: “Φυσικά. Αν θες να το κάνω, θα είναι ευχαρίστησή μου. Ας το κάνουμε”

Η Ισπανία που πρόσφατα κατέκτησε το Davis Cup, έχει κληρωθεί στο Group B μαζί με τις Ιαπωνία, Γεωργία και Ουρουγουάη σε ένα φαινομενικά εύκολο όμιλο για την ομάδα του Ναδάλ.

Πλην του 33χρονου από τη Μαγιόρκα, στην ομάδα υπάρχουν οι Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκου, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας και Φελισιάνο Λόπεζ.

“Είναι μια νέα διοργάνωση. Έπαιξα στο World Team Cup που έγινε στο Ντίσελντορφ (1978-2012). Το ATP Cup είναι μια νέα εμπειρία, όμως μπορώ να φανταστώ πως θα είναι. Η ATP και η Tennis Australia προπομοτάρουν πολύ καλά το τουρνουά και όλα θα είναι τέλεια οργανωμένα. Θα είναι ένα σόου. Είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά. Η δική μου δουλειά είναι όλοι στην ομάδα να είναι έτοιμοι, να οργανώσω τις προπονήσεις και να κάνω καλή επιλογή στα διπλά” είπε ο Ρόιγκ.

“Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Αν δεν παίξεις καλά, μπορείς να αποκλειστείς όμως είμαι χαρούμενος με το γκρουπ που έχουμε. Η Ισπανία είναι ανάμεσα στα φαβορί. Τα περιθώρια είναι μικρά και οι διαφορές ελάχιστες όμως είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να φτάσουμε στα τελικά του Σίδνεϊ”.

Για την παρουσία του Ράφαελ Ναδάλ στην ομάδα και την τωρινή κατάσταση του Ισπανού, ο Ρόιγκ είπε: “Ο Ράφα είναι φοβερός. Βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα. Νιώθει μεγάλη αυτοπεποίθηση και το σερβίς του τον βοηθάει πολύ τελευταία. Είμασταν μαζί στη Μαγιόρκα τις προηγούμενες εβδομάδες και φαινόταν σούπερ. Τώρα το ζήτημα είναι να διατηρήσει το επίπεδο αυτό”.

The post Ρόιγκ: Σε σούπερ κατάσταση ο Ράφα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα