Το παιδί-θαύμα του Ουκρανικού τένις!

Η Μάρτα Κόστιουκ, στα 16 της μόλις χρόνια, είναι το next best thing του Ουκρανικού τένις και όχι μόνο…

Η έφηβη τενίστρια έφτασε στο career high No129 τον προηγούμενο μήνα και έχει, ήδη, επιδείξει “ψήγματα” του πλούσιου ταλέντου της ακόμα και στην WTA Tour!

Γεννηθείσα το 2002(!), έχει ήδη σπάσει μερικά πολύ σημαντικά ρεκόρ με τα κατορθώματά της καθώς με τις νίκες της στο βασικό ταμπλό του Αυστραλιανού Όπεν φέτος έγινε η νεότερη τενίστρια από την εποχή της Μαρτίνα Χίνγκις το 1996 που καταφέρνει κάτι τέτοιο!

Η ζωή της

είναι φυσικά ένα rollercoaster σε όλα τα επίπεδα και σε καμία περίπτωση η τυπική ζωή μίας εφήβου!

“Δεν ξέρω αν μου λείπει κάτι από την εφηβική ζωή γιατί δεν ξέρω πώς είναι να είσαι έφηβη ούτε τι κάνουν αυτοί οι “τρελοί” άνθρωποι! Και εγώ είμαι τρελή αλλά μάλλον όχι σαν αυτούς!” ανέφερε η Μάρτα.

Φυσικά, η παρουσία της στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν σε ηλικία 15(!) ετών, έχοντας ήδη περάσει τον σκόπελο τριών προκριματικών γύρων, την έφερε στο “ραντάρ” του ενδιαφέροντος και η ίδια θυμάται εκείνες τις μέρες.

“Μετά την πρώτη του μου νίκη στον προκριματικό γύρο, ήθελα να δείξω ότι δεν ήταν τυχαία. Δεν ήθελα με τίποτα να χάσω! Έτσι έφτασα εκεί που έφτασα!”.

Η καλή φόρμα στη Μελβούρνη συνεχίστηκε με έναν ITF τίτλο στο Burnie ενώ στα πλαίσια του FedCup απέκλεισε τη Νο26 στον κόσμο, Ντάρια Γκαβρίλοβα λίγο αργότερα!

Καθόλου άσχημα για μια 15χρονη!

Στο χώμα της Στουτγκάρδης ήρθαν οι επόμενες μεγάλες εμφανίσεις της όταν και προκρίθηκε στο βασικό ταμπλό για να αποκλειστεί στα τρία σετ από την Καρολίν Γκαρσία στον γύρο των “16”.

Μετά τα πράγματα δυσκόλεψαν καθώς μέτρησε μόνο τρεις νίκες σε δέκα αγώνες. Ήρθε και ο “χωρισμός” με τον προπονητή της, Λούκα Κούτανιατς.

“Παρά το γεγονός ότι είμαι μόνο 16, έχω άποψη για τους συνεργάτες μου. Συμβουλεύομαι και την οικογένειά μου αλλά την απόφαση την παίρνω εγώ” εξηγεί.

“Δεν ξέρω αν θα γίνω Νο1 του κόσμου αλλά μπορεί να γίνω και να μην είμαι χαρούμενος άνθρωπος. Προτιμώ χίλιες φορές να είμαι χαρούμενος άνθρωπος από αυτό” καταλήγει η νεαρή τενίστρια που έσωσε έξι(!) match point και επέστρεψε από 1-5 του τρίτου σετ για να αποκλείσει την Βαλεντίνα Ιβακνένκο στον πρώτο προκριματικό γύρο του US Open που βρίσκεται εν εξελίξει!

Κώστας Αϊτάκης

The post Το παιδί-θαύμα του Ουκρανικού τένις! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα