Το ματς του τουρνουά!

19:57 2/5/2018 - Πηγή: Tennis24
Οι συνεπίθετοι Ζοάο και Πέδρο Σόουζα έδωσαν μια φοβερή παράσταση για τον δεύτερο γύρο του Estoril με εκατέρωθεν match point και φοβερό χωμάτινο τένις αλλά τελικό νικητή τον πιο “φημισμένο” Ζοάο…

Εχει μπει ήδη στη λίστα σαν ένα από τα καλύτερα φετινά ματς στο χώμα!

Οι Πορτογάλοι Ζοάο και Πέδρο Σόουζα έδωσαν μια απίστευτη μάχη σώμα σώμα για δυόμισι περίπου ώρες στο Εστορίλ, χρειάστηκε να ξεπεράσουν απίστευτες δύσκολες στιγμές, είχαν και οι δύο match point αλλά στο τέλος νικητής μένει μόνο ένας στο άθλημα του τένις.

Και αυτός ήταν ο πιο γνωστός εκ των δύο, ο Ζοάο, που μόνο ο ίδιος ξέρει

τι χρειάστηκε να κάνει για να κάμψει την αντίσταση ενός συγκινητικού Πέδρο που στο τέλος έπαιζε ουσιαστικά με κράμπες.

4-6, 7-6(1), 7-5 το τελικό σκορ υπέρ του Ζοάο που έδειξε και αυτός φοβερά ψυχικά αποθέματα επιστρέφοντας συνεχόμενα από δυσμενείς καταστάσεις.

Για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, ο Νο68 τενίστας στον κόσμο έμεινε πίσω με σετ και 2-5 στο δεύτερο σετ πριν επιχειρήσει μια ολική ανατροπή που έγινε με πολύ δύσκολο τρόπο.

Εσωσε δύο match point του Πέδρο στο δεύτερο σετ πριν κυριαρχήσει πλήρως στο tie break που ακολούθησε στο οποίο ο Νο143 τενίστας στον κόσμο ήταν φανερά επηρεασμένος από τις χαμένες ευκαιρίες που προηγήθηκαν.

Ωστόσο, ανέκαμψε πνευματικά ενόψει της αρχής του τρίτου σετ και μάλιστα συνεχίζοντας να παίζει τένις τουλάχιστον 100 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη καλύτερο από το τωρινό του ranking, προηγήθηκε με σπάσιμο σερβίς αλλά έδειχνε φανερά περισσότερο κουρασμένος από τον Ζοάο.

Το προβάδισμά του έφτασε μέχρι το 5-3 αλλά ο Ζοάο τον έβλεπε να πονά από τις κράμπες στην άλλη πλευρά του κορτ και δεν το έβαλε κάτω.

Με μεγάλη μαχητικότητα, τον απέτρεψε από να σερβίρει για το ματς και τον οδήγησε στην σαφώς πιο δύσκολη κατάσταση του να σερβίρει για να παραμείνει στο ματς.

Εκεί, ο Πέδρο ήταν συγκινητικός, έσωσε τέσσερα match point του Ζοάο αλλά δεν του είχε μείνει πλέον άλλη δύναμη και υπέκυψε στο πέμπτο έχοντας κάνει ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του παρά την ήττα…

Ο Σόουζα είναι υποψήφιος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του τουρνουά αλλά πρώτα θα πρέπει να κερδίσει τον Κάιλ Εντμουντ που έχει ήδη έναν τελικό φέτος στο χώμα του Μαρακές.

Τετάρτη, 2/5: 2ος γύρος Estoril Open

J.Sousa (Portugal) beat P.Sousa (Portugal) 4-6 7-6(1) 7-5

Edmund (Great Britain) beat De Minaur (Australia) 6-2 7-5

DRAW | OOP (-2h) | TV SCHEDULE

Kώστας Αϊτάκης

The post Το ματς του τουρνουά! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα