Το ασύλληπτο forehand του Ντελ Πότρο! – VIDEO

Ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο μοιράστηκε τα μυστικά αλλά και την ιστορία του πώς άρχισε να μαθαίνει το χτύπημα-σήμα κατατεθέν του που του έχει χαρίσει τόσες εντυπωσιακές στιγμές!

Είναι αναμφίβολα όχι μόνο το καλύτερο χτύπημα του Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο αλλά ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα groundstrokes όλων των εποχών!

Μιλάμε φυσικά για το για το παντοδύναμο flat forehand του 30χρονου Αργεντινού τενίστα ένα χτύπημα “ωμής” δύναμης, ασύλληπτης ταχύτητας και τεχνικής αρτιότητας έστω και αν δεν είναι ένα συνηθισμένο forehand.

Ο “Πύργος του Ταντίλ” μίλησε για το παροιμιώδες χτύπημά του και πώς

ξεκίνησαν όλα στην εκμάθηση της συγκεκριμένης τεχνικής.

“Οφείλω αυτό το forehand στον προπονητή μου, Μαρσέλο Γκόμεζ, που μου έμαθε αυτήν την τεχνική στην ηλικία των επτά ετών. Είναι εντελώς διαφορετικό από το forehand που διδάσκονταν οι άλλοι Αργεντινοί της γενιάς μου. Ο προπονητής μου ήταν σπεσιαλίστας της σκληρής επιφάνειας. Έτσι εξηγείται και το πώς εγώ έχω αποδώσει καλύτερα στην εν λόγω επιφάνεια”.

“Τώρα το κάνω φυσικά γιατί έχω μάθει την τεχνική από μικρό παιδί. Το έχω δουλέψει απίστευτα στην προπόνηση γιατί προφανώς είναι το καλύτερό μου χτύπημα. Μου αρέσει το γεγονός ότι δεν παίρνει πολύ σπιν γιατί έτσι παράγω μεγαλύτερη ταχύτητα. Αισθάνομαι ότι το forehand μου είναι διαφορετικό από των άλλων παικτών”.

Ακόμα και σε θέμα λαβής, ο Ντέλπο διαφέρει από τους περισσότερους τενίστες στο τουρ που χρησιμοποιούν πλέον για το forehand western ή semi-western λαβή ενώ ο ίδιος χρησιμοποιεί την πιο “απαρχαιωμένη” eastern forehand λαβή με λιγότερο περιστροφή του ώμου και μεγαλύτερη έκταση του χεριού.

Τα μεγάλα του άκρα φυσικά τον βοηθούν πολύ στην τέλεια επιτέλεση της εν λόγω κίνησης.

“Έχω γυρίσει ματς από το μομέντουν που πήρα από μεγάλα forehand. Θυμάμαι για παράδειγμα τόσο τον τελικό του US Open το 2009 αλλά και το ματς με τον Τιμ στο US Open το 2017. Και στα δύο ματς έχανα. Αλλά άρχισα να βγάζω τρομερά forehand, πήρα τεράστια δύναμη από τις ιαχές του κόσμου και τα γύρισα! Ήταν απίστευτο συναίσθημα!” καταλήγει ο συμπαθής Αργεντινός που καλείται να υπερασπιστεί σε λίγες μέρες τον πρώτο κερδισμένο Masters τίτλο του στο Indian Wells!

Κώστας Αϊτάκης

The post Το ασύλληπτο forehand του Ντελ Πότρο! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα