“Το Roland Garros θέλει να σκοτώσει το Laver Cup”

Ο παλαίμαχος τενίστας, πρώην μέλος του Top100 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, Σαμ Γκροθ, μίλησε για την επιλογή των διοργανωτών του Roland Garros να μεταφέρουν το φετινό τουρνουά στην εβδομάδα του Laver Cup…

Ο 32χρονος Αυστραλός, πρώην Νο53 τενίστας του κόσμου, μπορεί να εγκατέλειψε το τένις πριν καν κλείσει τα 30 χρόνια ζωής, όμως συνεχίζει να βρίσκεται στην επικαιρότητα, μιας και εκτελεί χρέη σχολιαστή σε κανάλι της χώρας του.

Μιλώντας στο Channel 9

της Αυστραλίας, ο Γκροθ σχολίασε με καυστικό τρόπο την απόφαση των ανθρώπων του Roland Garros να μετακινήσουν το τουρνουά στον Σεπτέμβριο.

Αυτό, θα προκαλέσει μεγάλο δίλημμα σε μερικούς top τενίστες, για το αν θα πρέπει να παίξουν στο Grand Slam του Παρισιού, ή στο… πλουσιοπάροχο τουρνουά επίδειξης Laver Cup, που είναι προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο της πρώτης εβδομάδας αγώνων στο Γαλλικό Major.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγαν κι έκαναν οι άνθρωποι του Roland Garros. Προγραμμάτισαν μόνοι τους το τουρνουά, την ίδια εβδομάδα που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Laver Cup.

Έβαλαν επίτηδες τους εαυτούς τους σε μια κατάσταση που να θέλουν να… σκοτώσουν το Laver Cup, πριν καν ξεκινήσει. Αναγκάζουν τους μεγάλους τενίστες να σκέφτονται που πρέπει να παίξουν. Τους βάζουν να διαλέξουν το ένα ή το άλλο.

Δεν θα εντυπωσιαστώ αν δω μερικούς σπουδαίους τενίστες να επιλέγουν το Laver Cup αντί του Roland Garros. Τα χρήματα που μοιράζονται είναι πάρα πολλά και στις δυο περιπτώσεις, οπότε δεν είναι τόσο απλό. Είναι μια δύσκολη απόφαση”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Το Roland Garros θέλει να σκοτώσει το Laver Cup” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα