Το Madrid Open μηνύει την ATP

Η Super Slam LTD, ιδιοκτήτρια εταιρία του Madrid Open, με έδρα την Κύπρο και με πρόεδρο τον πρώην παίκτη και… “κόμη δράκουλα” του ρουμάνικου τένις, Ίον Τίριακ, κατέθεσε αγωγή στην ATP για αθέτηση συμφωνίας του αποκλειστικού πλαισίου προστασίας προγράμματος, αλλά και για το γεγονός ότι το 1000άρι τουρνουά υποχρεώθηκε να καταβάλλει περισσότερα χρηματικά

έπαθλα σε σύγκριση με άλλα Masters. 

Η συμφωνία για το αποκλειστικό πλαίσιο προστασίας προγράμματος 8 ημερών (όσες ημέρες διαρκεί το τουρνουά δηλαδή) είχε συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές από το 2008, με την Super Slam LTD, που ανέλαβε το 2012, να υπογράφει με τους ίδιους όρους. 

Madrid Open sues ATP in Delaware court:
1. ATP didn't honour exclusive schedule window (in EU antitrust law such exclusive agreements would amount to restriction)
2. ATP required Madrid to pay more prize money relative to other Master events (discrimination in downstream market?) https://t.co/H9TB9vMYNN

— Kat (@katpijetlovic) July 16, 2021

Η αγωγή αναφέρει ότι η συμφωνία αυτή αθετήθηκε από την ΑΤΡ, η οποία προγραμμάτισε δύο τουρνουά 250 (Estoril Open, BWM Open), να ολοκληρωθούν την ίδια ημέρα που ξεκινούσε το Madrid Open (5/5), ενώ παράλληλα το Rome Open (ανήκει επίσης στα Masters) ξεκίνησε την τελευταία ημέρα του όπεν της Μαδρίτης (12/5). 

Όπως αναφέρει η αγωγή, πολλοί από τους παίκτες, έχασαν τις προωθητικές δραστηριότητες ως προς το τουρνουά (διαφημίσεις, προβολή κλπ.) ή έφτασαν στη Μαδρίτη αρκετά αργότερα λόγω της συμμετοχής τους στα δύο προηγούμενα τουρνουά ή στη χειρότερη περίπτωση δεν αγωνίστηκαν  στη Μαδρίτη. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το συγκεκριμένο τουρνουά να υποστεί οικονομική “ζημιά” τόσο όσον αφορά τη προβολή του στα ΜΜΕ, όσο και στην πώληση των εισιτηρίων. 

Ion Tiriac's Super Slam sued the @atptour last night in Delaware court over a number of complaints relating to the tour's perceived treatment of the @MutuaMadridOpen // More here (free to read): https://t.co/6htdI5gXRf pic.twitter.com/IktaN6kQwl

— Bret McCormick (@Bretjust1T) July 16, 2021

Το δεύτερο σκέλος της αγωγής αφορά τα χρηματικά έπαθλα, σε σχέση με τα υπόλοιπα 8 Masters. Για παράδειγμα το Madrid Open υποχρεώθηκε να καταβάλλει τα ίδια χρηματικά έπαθλα με το Miami Open, το οποίο έχει ταμπλό 96 παικτών, αλλά και συμφωνία αποκλειστικού πλαισίου προστασίας προγράμματος 12 ημερών, σε αντίθεση με τη Μαδρίτη που έχει 56άρι ταμπλό και  προστασία προγράμματος 8 ημερών.

Ένα ακόμη παράδειγμα είναι ότι το όπεν της Μαδρίτης πληρώνει περισσότερα χρηματικά έπαθλα σε σχέση με το όπεν της Ιταλίας παρά το γεγονός ότι και τα δύο Masters έχουν το ίδιο ταμπλό (56) και τις ίδιες ημέρες προστασίας προγράμματος (8).

Η Super Slam LTD ζητά αποζημίωση για την οικονομική ζημιά των τριών τελευταίων ετών, ως αποτέλεσμα των συμβατικών παραβάσεων, αλλά και την κακή πίστη ως προς την ATP.

“Η ATP γνωρίζει για την αγωγή που έχει κατατεθεί στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Πολιτείας του Ντέλαγουερ (ΗΠΑ). Η ΑΤΡ είναι απογοητευμένη που ένα αξιόλογο μέλος της όπως η Super Slam LTD, αποφάσισε να κινηθεί με αυτόν τον τρόπο. Πιστεύει ότι η αγωγή δεν έχει καμία νομική βάση και καμία σχέση με την πραγματικότητα κάτι που θα υπερασπιστεί σθεναρά.”, ήταν η δήλωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΤΡ. 

The post Το Madrid Open μηνύει την ATP appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα