Βάιντα: “Ο Νόβακ πρέπει να παραμείνει… φρέσκος πνευματικά”

Ο προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχθηκε ότι ο Σέρβος πρέπει να είναι στην καλύτερη αγωνιστική και πνευματική κατάσταση για να φτάσει στην κατάκτηση του US Open, το οποίο έχει κερδίσει 3 φορές (2011, 2015, 2018). 

“Το US Open αναμένεται να είναι πολύ απαιτητικό και ο Νόβακ θα πρέπει να είναι έτοιμος τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά”, ανέφερε ο έμπειρος προπονητής. 

“Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που η ενέργειά του έπεσε στους τελευταίους

δύο τελικούς σε Παρίσι και Λονδίνο. Η Νέα Υόρκη είναι μια πολύ “ζωντανή” πόλη, τα κορτ είναι γεμάτα και είναι λογικό να σου πάρει αρκετή ενέργεια.”

“Ο Τζόκοβιτς λατρεύει να παίζει στη Νέα Υόρκη, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να παραμείνει ήρεμος και να διατηρήσεις υπό έλεγχο τα συναισθήματά σου επί 15 ημέρες.”

“Οι παράγοντες είναι πολλοί. Βραδινά παιχνίδια, υγρασία, επίσης θα είναι το τελευταίο Grand Slam της σεζόν, μέχρι τότε έχει ξοδευτεί πολλή ενέργεια.”

Θυμίζουμε ότι η τελευταία εμφάνιση του Τζόκοβιτς στο US Open σημαδεύτηκε από τον αποκλεισμό του Σέρβου, ο οποίος χτύπησε με την μπάλα την επόπτρια γραμμών, στον αγώνα κόντρα για τον 4ο γύρο απέναντι στον Ισπανό, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Ο Βάιντα μίλησε και για τη διαχείριση που θα πρέπει να έχει ο Τζόκοβιτς απέναντι στα ΜΜΕ τα οποίο όπως υποστηρίζει αναμένεται να γίνουν πολύ πιεστικά προς τον Νο1 του κόσμου. 

“Θα πρέπει να τα αποφύγει. Οχι απλά για να μην μιλήσει, αλλά όταν θα το κάνει να γίνει με τον σωστό τρόπο και ο Νόβακ ξέρει πως να το κάνει αυτό. Δεν συνηθίζει να παίρνει προσωπικά τις αρνητικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και έχει δουλέψει πάνω σε αυτό.”

“Έχει συνηθίσει να βγαίνει στο κορτ και να δίνει τις απαντήσεις του. Ουσιαστικά το κορτ είναι το… σαλόνι του Νόβακ. Αυτό που πρέπει να κάνει μέχρι και το US Open είναι να παραμένει “φρέσκος” πνευματικά.”

Το US Open θα ξεκινήσει στις 30 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου. 

The post Βάιντα: “Ο Νόβακ πρέπει να παραμείνει… φρέσκος πνευματικά” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα