Τίτλος στο Μόντε Κάρλο και πάνω από τον ΜάκΕνρο

14:43 4/4/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Ράφα Ναδάλ χρειάζεται να μείνει μέχρι τις 23 Απριλίου στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ώστε να προσπεράσει στην λίστα με τους τενίστες που έχουν παραμείνει περισσότερες εβδομάδες στο Νο1, τον Αμερικανό θρύλο Τζον ΜάκΕνρο.

Για να καταφέρει όμως να παραμείνει στο Νο1 ο Ράφα μέχρι τότε, πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο στο Masters του Μόντε Κάρλο, το οποίο θα τελειώσει την Κυριακή στις 22 Απριλίου, με τον Ισπανό να στοχεύει, μονάχα, στην υπεράσπιση του τίτλου του.

Για του λόγου το αληθές, ο Ναδάλ έχει παραμείνει στο Νο1 του κόσμο 168 εβδομάδες,

με τον ΜάκΕνρο να έχει μείνει 169.

Αν λοιπόν ο Ισπανός, δεδομένου ότι θα μείνει σίγουρα μέχρι τις 16 Απριλίου στην κορυφή αφού δεν υπάρχει τουρνουά αυτές τις ημέρες που θέλει να πάρει βαθμούς και θα φτάσει άνετα στις 169 εβδομάδες στο Νο1, κατακτήσει τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο τότε θα προσπεράσει τον Τζον ΜάκΕνρο στην συγκεκριμένη λίστα, φτάνοντας πια τις 170 εβδομάδες.

Ο Ναδάλ θα πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο 1000αρι τουρνουά του Μόντε Κάρλο και να κατακτήσει τον 11ο τίτλο του στον θεσμό, αν θέλει να γίνει ο 6ος αυτής της λίστας πίσω από τους Φέντερερ(308), Σάμπρας(286), Λεντλ(270), Κόνορς(268) και Τζόκοβιτς(223).

Η εμφάνιση του Ισπανού σε διοργάνωση της ΑΤΡ, στο Μόντε Κάρλο, θα είναι η πρώτη μετά το φετινό Αυστραλιανό Όπεν και την εγκατάλειψη με πρόβλημα στο γόνατο του Ισπανού από τον αγώνα του κόντρα στον Μαρίν Τσίλιτς, με το μόνο που απομένει να δούμε, να είναι σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ο “Matador”.

Βέβαια, πιο πριν θα έχουμε πάρει ένα μικρό δείγμα, από την συνάντηση της εθνικής Ισπανίας με την αντίστοιχη της Γερμανίας στο Davis Cup, όπου θα συμμετάσχει και ο Ράφα Ναδάλ για πρώτη φορά μετά από το 2015, εκπροσωπώντας την χώρα του στην σειρά αυτή που θα διεξαχθεί στην Βαλένθια.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τίτλος στο Μόντε Κάρλο και πάνω από τον ΜάκΕνρο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα