“Θρύλος” Φέντερερ, παρών ξανά στον τελικό του Wimbledon! – VIDEO

Μετά από ένα ακόμα απίστευτο ματς κόντρα στον μεγάλο του αντίζηλο, Ράφα Ναδάλ, ο Ρότζερ Φέντερερ κατάφερε να υποτάξει στα τέσσερα σετ τον απίστευτα μαχητικό Ισπανό και να προκριθεί στον 12ο τελικό του στο Wimbledon!

Τι έπος είδαμε πάλι!

Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ, οι δύο τενίστες που έχουν “απογειώσει” το άθλημα του τένις σε δυσθεώρητα ύψη, μαζί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς βέβαια, τα έδωσαν όλα σε ένα ακόμα “θρυλικό” ματς μεταξύ τους στο οποίο έπρεπε δυστυχώς να κερδίσει ένας…

Και αυτός ήταν ο “θρύλος” Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος

έναν μήνα πριν κλείσει τα 38, φτάνει για 12η φορά στον τελικό του Wimbledon κερδίζοντας πολύ δύσκολα τον καλό του φίλο και μεγάλο του αντίζηλο με 7-6(3), 1-6, 6-3, 6-4.

Όλα αυτά μετά από έναν τρομερό ημιτελικό που είχε σαν highlight ένα εντυπωσιακό φινάλε με τον Ράφα να δείχνει απίστευτη αυταπάρνηση και μαχητική ψυχή σώζοντας διαρκώς match point του “Βασιλιά” πριν καταφέρει, στο πέμπτο του match point, ο Ελβετός να πάρει μία τεράστια νίκη ψυχολογίας προς τον τελικό της διοργάνωσης.

Εκεί όπου ο δρόμος συνεχίζει να είναι δύσκολος καθώς τον περιμένει ο…έτερος της παρέας, Νόβακ Τζόκοβιτς, που είχε “καθαρίσει” τη δουλειά νωρίτερα κόντρα στον Μπαουτίστα Αγούτ.

Λίγο πριν κλείσει τα 38 του, ο Φέντερερ θα χρειαστεί να κερδίσει back to back τους Ναδάλ και Τζόκοβιτς αν θέλει να φτάσει το 21ο Major της ζωής του…

Το πρώτο κεφάλαιο το έκλεισε πετυχημένα…

Ο ημιτελικός της Παρασκευής, μπορεί να μην ήταν το ποιοτικότερο ματς που έχουν δώσει οι δύο τενίστες, είχε όμως απίστευτη ένταση και τρομερή εξέλιξη και φυσικά τον παρακολουθούσες με “κομμένη” την ανάσα μέχρι το φινάλε όπου τα είδαμε όλα!

Οι δύο τενίστες μπήκαν στον ημιτελικό δίνοντας τρομερή έμφαση στο σερβίς του που δούλευε “ρολόι” και για τους δύο!

Ο μόνος που κατάφερε να φτάσε σε ένα break point στο πρώτο σετ ήταν ο Φέντερερ, ωστόσο, ο Ράφα, φλερτάροντας με τις γραμμές σε δύο περιπτώσεις, το έσωσε και συνεχίζοντας το κρεσέντο στο σερβίς οδηγηθήκαμε στο tie break!

Ο Ράφα έβγαλε δύο αδιανόητες άμυνες και προηγήθηκε στη διαδικασία με mini break στο 3-2 αλλά ο “Βασιλιάς” κατάφερε, με ένα τρομερό φινάλε στη διαδικασία και πέντε αναπάντητους πόντους, να κάνει ένα εντυπωσιακό comeback κάνοντας το πάντα πολύ σημαντικό 1-0 σε best of five καταστάσεις.

Από την αρχή του δεύτερου σετ, η εικόνα του ματς άλλαξε άρδην.

Οι δύο τενίστες έφταναν πλέον με ευκολία σε break point μιας και η ποιότητα των σερβίς χειροτέρευσε.

Ο Ναδάλ έχασε πρώτος δύο break point πριν τον…μιμηθεί ο Φέντερερ που σπατάλησε δυο ευκαιρίες για να προηγηθεί με break στο δεύτερο σετ.

Στο 2-1 υπέρ του Ναδάλ, ο Φέντερερ έκανε το πρώτο κάκιστο service game του αγώνα του και μοιραία υπέστη τελικά το σπάσιμο σερβίς που άλλαξε οριστικά τις ισορροπίες του σετ.

Ενώ βρισκόταν σε απόσταση ενός break, o Ροτζ σαν να παράτησε το δεύτερο κομμάτι του αγώνα είτε λόγω τακτικής είτε λόγω ψυχολογικής κατάρρευσης και ο Ράφα έφτασε, μάλλον ανέλπιστα γρήγορα στο 1-1 με το ευρύ 6-1!

Ο Φέντερερ χρειαζόταν ανασυγκρότηση και τη χρειαζόταν άμεσα!

Όντως ο Ελβετός άφησε πίσω του το κάκιστο γι’αυτόν δεύτερο σετ και επανήλθε στην καλή απόδοση του πρώτου σετ.

Ενώ είχε 0/3 break point μέχρι εκείνη τη στιγμή, έγινε αποτελεσματικός στη μόλις πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε στο τρίτο σετ και πήρε και πάλι το πάνω χέρι στο ματς.

Σερβίροντας αμέσως μετά το υπέρ του break, ακολούθησε ίσως το πιο κρίσιμο game του ματς με τον Ναδάλ να φτάνει σε τρεις ευκαιρίες για άμεσο break back αλλά ο Ελβετός κατάφερε αυτή τη φορά να μην αφήσει το μομέντουμ να του γλιστρήσει από τα χέρια.

Στο υπόλοιπο σετ, πιο κοντά βρέθηκε ο Φέντερερ στο διπλό break παρά ο Ράφα στην ισοφάριση μιας και ο Ελβετός σέρβιρε απίστευτα και το 2-1 υπέρ του ήταν γεγονός.

Τέταρτο σετ και το θρίλερ συνεχίστηκε!

Ωστόσο, ήταν εμφανές ότι ο Φέντερερ πάταγε καλύτερα με το “μαξιλαράκι” του 2-1 ενώ ο Ράφα έχασε προς στιγμήν την σπιρτάδα που είχε μέχρι και τα μέσα του τρίτου σετ.

Ο Ροτζ ευχήθηκε να κάνει το break σχετικά νωρίς και πλέον να εξαρτώνται όλα, στο μέτρο του δυνατού, από τη ρακέτα του.

Όλα κυλούσαν ιδανικά για τον Ελβετό που μεθοδικά έφτασε μέχρι το 5-3 με τον Ναδάλ να σερβίρει για τη…ζωή του στη διοργάνωση!

Εκεί, έγινε ένα απίστευτο game που τα είδαμε όλα!

Ο Φέντερερ έκανε την…γκάφα του ματς παίρνοντας challenge σε ένα σερβίς του Ναδάλ στο οποίο έκανε μια καταπληκτική επιστροφή και θα κέρδιζε τον πόντο κάτι που θα του έδινε το πρώτο του match point!

Το σερβίς ήταν τελικά μέσα, ωστόσο, ο κάτοχος οκτώ Wimbledon δημιούργησε εντέλει δύο match point στο σερβίς του Ναδάλ με τον Ισπανό να σβήνει και τα δύο με μεγάλα πρώτα σερβίς.

Με τρομερό πείσμα, ο “ταυρομάχος” υποχρέωσε τον Φέντερερ να σερβίρει για το ματς στο 5-4 και ακολούθησε νέα ευκαιρία για…καρδιακά!

Με τρομερές άμυνες στα σερβίς του Φέντερερ, ο Ράφα ανάγκαζε διαρκώς τον αντίπαλο του σε ένα παραπάνω χτύπημα με τον Ελβετό να χάνει smash στο 30-30 και να δίνει μια χρυσή ευκαιρία για break στον Ναδάλ!

Ακολούθησε ένα συγκλονιστικό ράλι με τον Ναδάλ να χάνει ένα backhand στο φιλέ και αυτή έμελλε να είναι η τελευταία του ευκαιρία να δώσει παράταση στο ματς!

Όχι ότι σταμάτησε να παλεύει!

Έσωσε με τρομερά χτυπήματα ακόμα δύο match point του Φέντερερ, ο οποίος όμως σέρβιρε, εκνευριστικά σταθερά για τον Ναδάλ, τέλεια στις ισοπαλίες δημιουργώντας διαρκώς match point.

Τελικά, στο πέμπτο του συνολικά, είδε ένα backhand του Ναδάλ να καταλήγει επιτέλους έξω και μία ακόμα επική νίκη στην ασύλληπτη καριέρα του είχε μόλις λάβει χώρα…

Δυστυχώς για τον Ελβετό, δεν υπάρχει ο παραμικρός χρόνος για μεθεόρτια και πανηγύρια μιας και ακολουθεί ο τελικός της Κυριακής κόντρα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και στον κάτοχο του τίτλου.

Στον άνθρωπο που του έχει στερήσει δύο σερί τρόπαια στο Wimbledon (2014, 2015)

Ποιος άραγε θα μείνει “όρθιος” το απόγευμα της Κυριακής;

Παρασκευή, 12/7: Ημιτελικοί Wimbledon
Djokovic (Serbia) beat Agut (Spain) 6-2 4-6 6-3 6-2
Federer (Switzerland) beat Nadal (Spain) 7-6(3) 1-6 6-3 6-4

WIMBLEDON CHAMPIONSHIPS MEN’S DRAW | OOP (-2h)

Κώστας Αϊτάκης

The post “Θρύλος” Φέντερερ, παρών ξανά στον τελικό του Wimbledon! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα