“Θρίλερ” με θριαμβευτή τον Μάρεϊ (vids)

Ο Άντι Μάρεϊ αναδείχθηκε νικητής στο επικό ματς με τον Φράνσις Τιάφο, για τον 1ο γύρο του 250αριου τουρνουά της Αμβέρσας.

Μετά από 3 ώρες και 45 λεπτά απίθανης μάχης, ο σπουδαίος Βρετανός έκαμψε την αντίσταση του 23χρονου Αμερικανού, αφού πρώτα έσωσε δυο match points στο tie-break του καθοριστικού set.

Τρία tie-breaks έπαιξαν οι δυο μονομάχοι, με τον πρώην Νο1 τενίστα του κόσμου και νυν Νο172, να επικρατεί τελικά με 7-6(2), 6-7(9), 7-6(8) και να “σφραγίζει” ένα νέο μεγάλο ντέρμπι για τον 2ο γύρο, κόντρα στο Νο2 του

ταμπλό, Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Imagine ending the longest Best of 3 match in 2021 like THIS @andy_murray @EuroTennisOpen pic.twitter.com/WustnqwsQh

Tennis TV (@TennisTV) October 19, 2021

Στο μεγαλύτερο σε διάρκεια ματς της φετινής χρονιάς, σε ΑΤΡ διοργάνωση, ο Μάρεϊ βρήκε τις λύσεις και έλυσε όλους τους γρίφους που του έβαλε ο Τιάφο, ώστε να φύγει θριαμβευτής από το court.

Ο Αμερικανός, Νο40 στον κόσμο, προηγήθηκε με break στο 3ο set (2-3), όμως δεν μπόρεσε να το διατηρήσει μέχρι τέλους και παρά το γεγονός ότι είχε πρώτος στα χέρια του match point, στο tie-break, δεν μπόρεσε να αποκλείσει τον Μάρεϊ.

Ο 34χρονος Σκοτσέζος, που αγωνίζεται με wild card στο European Open, αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει, παρά την ηλικία και το… ταλαιπωρημένο κορμί του και έχοντας καθαρό μυαλό στο καθοριστικό tie-break πανηγύρισε μια από τις μεγαλύτερες νίκες των τελευταίων ετών.

Ως μεγάλο όπλο του είχε το σερβίς ο Μάρεϊ, μιας και έβγαλε 21 άσους, ενώ κέρδισε 62/84 πόντους πίσω από το 1ο του. Χωρίς βέβαια, να σημαίνει αυτό, ότι ο Τιάφο δεν βρέθηκε σε καταπληκτική ημέρα. Αμφότεροι, έκαναν από τρία breaks στον αγώνα.

Για να καταλάβει κανείς πόσο οριακό ήταν το ματς, αρκεί να αναφέρουμε ότι ο νικητής πήρε 134 πόντους, ενώ ο ηττημένος… 133!

EUROPEAN OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Θρίλερ” με θριαμβευτή τον Μάρεϊ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα