ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΣΙΤΣΙΠΑ!

Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς έκαναν μια επική ανατροπή στον ημιτελικό του διπλού στην Αμβέρσα και σβήνοντας 2 match-points κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση στον πρώτο τελικό της καριέρας τους επικρατώντας των Αρνεοντό και Βάισμπορν με 4-6, 7-6(5), 13-11.

Μετά από ένα πραγματικό θρίλερ τα αδέρφια Τσιτσιπά κατάφεραν αρχικά να απορροφήσουν την  (λογική) κούραση που εμφανίστηκε στην αρχή από τον Στέφανο Τσιτσιπά και βελτιώνοντας κατακόρυφα service και επιστροφές έφτασε σε μια επική πρόκριση. 

Με 9 άσους (δύο διπλά λάθη) με 76% περασμένο πρώτα service, με 80% κερδισμένους πόντους

(47/59) με 4/5 σβησμένα break-points, αλλά και με 2 σωσμένα match-points Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς μπόρεσαν να απαντήσουν στο χαμένο 1ο set, αλλά κυρίως στο εκπληκτικό service των Αρνεοντό και Βάσιμπορν οι οποίο τελείωσαν το set με 13/13 στο πρώτο service και 7/10 στο δεύτερο! 

Μέσα σε όλα κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους Έλληνες τενίστες με το “καλημέρα” του ημιτελικού φτάνοντας σε break (1-0) το οποίο και κράτησαν άνετα μέχρι το τέλος κατακτώντας το 1ο set με 6-4 κάνοντας το 1-0. 

Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε η μάχη! Σωσμένο break-point από τα αδέρφια Τσιτσιπά, με τους Αρνεοντό και Βάισμπορν να σβήνουν με τη σειρά τους ένα set-points στο 10ο game ισοφαρίζοντας σε 5-5 και τριπλό set-point (0/40) στο 12ο (6-6) οδηγώντας το set στο tie-break. 

To tie-break ξεκίνησε με ένα mini-break από κάθε πλευρά (2/1, 2/2) με τα αδέρφια Τσιτσιπά να απαντούν αμέσως στο mini-break των αντιπάλων τους, ενώ στη συνέχεια και σε πολύ καθοριστικό σημείο έφτασαν σε νέο mini-break κάνοντας το 6/5 και αμέσως μετά το 7/5. 

Το super tie-break δεν ήταν για καρδιακούς! Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς προηγήθηκαν με 7-4, ωστόσο Αρνεοντό και Βάσιμπορν με τέσσερις σερί πόντους και δύο mini-break έκαναν το 8-7 παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσουν το ματς. 

Ένα νέο mini-break όμως από τους Έλληνες παίκτες έκαναν το σκορ 8-8 με τους Αρνεοντό και Βάσιμπορν να φτάνουν στη συνέχεια στο πρώτο match-point (9-8). Το ελληνικό δίδυμο απάντησε με δύο σερί πόντους φτάνοντας στο πρώτο δικό τους match-point (10-9), όμως με ακόμα δύο πόντους Αρνεοντό και Βάσιμπορν έκαναν το 11-10 έχοντας δεύτερο match-point. 

Από εκεί και πέρα ακολούθησαν τρεις σερί πόντοί με τα αδέρφια Τσιτσιπά να φτάνουν στη νίκη και στην πρόκριση στον τελικό της Κυριακής εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τους Μπεχάρ και Πάβλασεκ που την Παρασκευή επικράτησαν των Νο3 του ταμπλό Γκλάσπουλ και Νις με 6-4, 3-6, 10-5. 

EUROPEAN OPEN SINGLES | DOUBLES | OOP (-1h)

The post ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΣΙΤΣΙΠΑ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα