Τετάρτη με άρωμα Ελλάδας στη Μελβούρνη!

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη ρίχνονται στη μάχη του δεύτερου γύρου του φετινού Αυστραλιανού Όπεν την Τετάρτη στη Μελβούρνη ενώ οι Φέντερερ-Τζόκοβιτς αναλαμβάνουν ξανά δράση με στόχο την εύκολη πρόκριση στους “32” της διοργάνωσης.

Άρωμα Ελλάδας στη Μελβούρνη!

Ούτως ή άλλως, η μεγαλούπολη της Αυστραλίας έχει εδώ και χρόνια τεράστια ελληνική παροικία, ωστόσο, το Αυστραλιανό Όπεν με την παρουσία

των δύο κορυφαίων Ελληνόπουλων, ενισχύει ακόμα περισσότερο το ελληνικό στοιχείο της πόλης!

Στέφανος Τσιτσιπάς, λοιπόν, και Μαρία Σάκκαρη επιστρέφουν στα κορτς (η Μαρία μάλιστα δίχως διάλειμμα μιας μέρας ξεκούρασης) με έναν και μόνο στόχο: να προκριθούν εύκολα ή δύσκολα στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης!

Ξεκινώντας από τον Τσιτσιπά, αγωνίζεται περίπου στις 05:30 GR, στη Melbourne Arena κόντρα στον πολύπειρο και πάντα ποιοτικό Φίλιπ Κολσράιμπερ.

Ο Γερμανός βρίσκεται φυσικά στη δύση της καριέρας του, βαδίζοντας προς τα 37 του χρόνια, είναι αναμφισβήτητα ένας ποιοτικός τενίστας αλλά ο Στέφανος είναι πια καλύτερος σε όλα τα επίπεδα από τον Κολσράιμπερ και δεν αναμένεται να συναντήσει περιπέτειες αν εμφανιστεί σοβαρός στον αγώνα του 2ου γύρου.

O Tσιτσιπάς έχει κερδίσει και τις δύο αναμετρήσεις που έχει δώσει κόντρα στον Κολσράιμπερ, όλες το 2018 σε σκληρή επιφάνεια.

Με στόχο να φτάσει στον γύρο των Slam όπου έχει “κολλήσει” και στα τέσσερα Major, στον 3ο γύρο δηλαδή, η Μαρία Σάκκαρη είναι το φαβορί στην αναμέτρηση κόντρα στην Γιαπωνέζα, Νάο Χιμπίνο, Νο103 του κόσμου (07:00 GR).

Η Μαρία είχε μια σούπερ πρεμιέρα κόντρα στην Γκασπαριάν παίζοντας εξαιρετικό τένις και μπαίνει, για δεύτερη σερί μέρα στη Μελβούρνη, ώστε να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε κόντρα στη Ρωσίδα στην πρώτη της αναμέτρηση κόντρα στη Γιαπωνέζα.

Θυμίζουμε ότι στον 3ο γύρο πέφτει πάνω στην Μάντισον Κις που δεν είναι ανίκητη αλλά φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση (κέρδισε πολύ εύκολα την Κασάτκινα στον 1ο γύρο).

Επιστροφή στα κορτς, όμως, έχουμε και για τους δύο τεράστιους του παγκόσμιου τένις, τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Τζόκοβιτς θα κλείσει το πρωινό πρόγραμμα της Rod Laver Arena (05:00 GR) κόντρα στον Ίτο Τατσούμα, Νο146 του κόσμου.

Όπως καταλαβαίνετε, κάθε αποτέλεσμα πλην μιας εύκολης straight sets νίκης του Νόλε φαντάζει μια τεράστια έκπληξη με τον Τατσούμα να αγωνίζεται με wild card στη διοργάνωση κερδίζοντας τον lucky loser Πραϊνές Γκανεσβαράν στον 1ο γύρο.

Σαφώς πιο δύσκολο έργο αναμένεται να έχει ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο “Βασιλιάς” ολοκληρώνει το βραδινό πρόγραμμα της Rod Laver Arena (11:30 GR) κόντρα σε έναν εξαιρετικό τενίστα, όπως είναι ο Φίλιπ Κραϊνοβιτς.

O 27χρονος Σέρβος, Νο41 του κόσμου, διάγει τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, έχει ηττηθεί βέβαια και στις τρεις αναμετρήσεις που έχει δώσει κόντρα στον Φέντερερ, έχοντας πάρει όμως σετ και δυσκολέψει τον “Μαέστρο” σε δύο εξ αυτών.

Σε άλλη ενδιαφέρουσα αναμέτρηση μεταξύ εντελώς διαφορετικών χαρακτήρων, σημειώνουμε και τον αγώνα του Μπενουά Περ κόντρα στον Μάριν Τσίλιτς στις 05:00 GR.

Στο γυναικείο ταμπλό, που αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα εξαιτίας των ακυρώσεων αγώνων τη Δευτέρα, θα δούμε την επανεμφάνιση της Σερίνα Γουίλιαμς κόντρα στη Σλοβένα Ταμάρα Ζίντανσεκ (10:00 GR).

Η καλή της φίλη, Καρολίν Βοζνιάκι, δίνει πλέον τον κάθε της αγώνα σαν, κυριολεκτικά να είναι ο τελευταίος της, και θα παίξει κόντρα στην τρομερά βελτιωμένη Νταϊάνα Γιαστρέμσκα στις 03:30 GR ελπίζοντας ότι θα παρατείνει λίγο ακόμα το “αντίο” της από το τουρ.

Να ξεμπερδεύει νωρίς (02:00 GR), θέλει και θα επιχειρήσει να κάνει και η Ναόμι Οσάκα κόντρα στην Σαϊσάι Ζενγκ.

Το πρόγρμμα της Τετάρτης στα τρία κεντρικά courts

Rod Laver Arena – Ώρα Έναρξης 02:00GR
Paula Badosa (Spain) v 7-Petra Kvitova (Czech Republic)
1-Ash Barty (Australia) v Polona Hercog (Slovenia)
Tatsuma Ito (Japan) v 2-Novak Djokovic (Serbia)

Όχι πριν τις 10:00GR
Tamara Zidansek (Slovenia) v 8-Serena Williams (U.S.)
Filip Krajinovic (Serbia) v 3-Roger Federer (Switzerland)

Margaret Court Arena – Ώρα Έναρξης 02:00GR
3-Naomi Osaka (Japan) v Zheng Saisai (China)
Caroline Wozniacki (Denmark) v 23-Dayana Yastremska (Ukraine)
Tommy Paul (U.S.) v 18-Grigor Dimitrov (Bulgaria)

Όχι πριν τις 10:00GR
Jordan Thompson (Australia) v 12-Fabio Fognini (Italy)
10-Madison Keys (U.S.) v Arantxa Rus (Netherlands)

Melbourne Arena – Ώρα Έναρξης 02:00GR
Julia Goerges (Germany) v 13-Petra Martic (Croatia)
Coco Gauff (U.S.) v Sorana Cirstea (Romania)
6-Stefanos Tsitsipas (Greece) v Philipp Kohlschreiber (Germany)
31-Hubert Hurkacz (Poland) v John Millman (Australia)

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Τετάρτη με άρωμα Ελλάδας στη Μελβούρνη! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα