Τεράστιο το πλήγμα για το Μόντε Κάρλο

Ο διευθυντής των αγώνων του Monte Carlo Masters, μίλησε για τις τεράστιες επιπτώσεις που έχει στη διοργάνωση η ακύρωση του τουρνουά

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού που έχει επηρεάσει τις ζωές εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει σοβαρές επιπτώσεις και στο τένις.

Πολλά και σημαντικά τουρνουά έχουν ακυρωθεί και η ιδιαίτερη ιδιομορφία των επαγγελματικών tour, ATP και WTA, δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή τους σε διαφορετική ημερομηνία.

Ένα από αυτά τα τουρνουά είναι

και το παραδοσιακό Monte Carlo Masters που ανοίγει τη χωμάτινη περίοδο των Ευρωπαϊκών τουρνουά στο χώμα και προσελκύει κάθε χρόνο τα κορυφαία ονόματα του τένις.

Ο διευθυντής των αγώνων στο Μονακό, Ζέλικο Φρανούλοβιτς, μίλησε στη L’Equipe για τις επιπτώσεις της ακύρωσης του τουρνουά και είπε πως προσπαθεί να διεξαχθεί σε άλλες ημερομηνίες.

“Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ήταν τεράστιο πλήγμα για εμάς. Είναι λυπηρό, όχι μόνο για μένα αλλά και για όλη την ομάδα μου που δούλεψε σκληρά για να να γίνει το φετινό τουρνουά. Είναι επίσης λυπηρό για όλους τους παίκτες που λατρεύουν το τουρνουά αλλά και για τους συνεργάτες μας, τους φιλάθλους και τους τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

“Όμως, η υγεία προέχει και δεν θέλαμε να πάρουμε οποιοδήποτε ρίσκο. Θα γίνει refund σε όλους τους φιλάθλους που αγόρασαν εισιτήρια και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες 2-3 εβδομάδες” είπε ο Φρανούλοβιτς.

Όσον αφορά για την οικονομική ζημιά που υπέστη η διοργάνωση, ο Φρανούλοβιτς είπε ότι είναι μεγάλη όμως δεν θα επηρεάσει τις επόμενες διοργανώσεις.

“Σίγουρα θα υπάρξει ζημιά φέτος, δεν είναι μυστικό αυτό. Όμως, είναι δύσκολα να την υπολογίσουμε γιατί μιλάμε για εισιτήρια, για συμφωνίες με χορηγούς κλπ. Τώρα ακούγεται καταστροφικό όμως δεν θα επηρεάσει το οικονομικό μέλλον της διοργάνωσης. Δεν υπάρχει κίνδυνος.

“Η ATP πήρε την απόφαση να ακυρώσει το tour τις επόμενες έξι εβδομάδες, δεν υπήρχε άλλο ενδεχόμενο όπως να γινόταν χωρίς φιλάθλους. Ήταν καλή απόφαση γιατί μιλάμε για την υγεία των φιλάθλων και των παικτών. Η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη παντού και πρέπει να προσέχουμε” τόνισε.

The post Τεράστιο το πλήγμα για το Μόντε Κάρλο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα