Τα ρεκόρ του Αλκαράθ

15:45 4/9/2021 - Πηγή: Tennis24

Μπορεί αυτό να είναι το ντεμπούτο του Κάρλος Αλκαράθ στο US Open και γενικά φέτος να έχει κάνει την παρθενική του εμφάνιση και στα 4 Majors, ωστόσο ο 18χρονος ήδη έχει αρχίσει να γράφει ιστορία στο Tour σημειώνοντας και καταρρίπτοντας μοναδικά ρεκόρ. 

Με τη νίκη του απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά, μετά το επικό 5σετο των 4ων ωρών, ο Ισπανός έγινε ο νεαρότερος παίκτης που κατάφερε να κερδίσει τενίστα πρώτης 3άδας, από το 1973

όπου και καθιερώθηκε το ATP Rankings. 

History unlocked in the Big Apple @alcarazcarlos03 | #USOpen pic.twitter.com/wwUNASLqQ9

US Open Tennis (@usopen) September 3, 2021

Όσον αφορά το US Open ο Αλκαράθ, κατάφερε να γίνει ο νεαρότερος παίκτης που φτάνει στη φάση των “16” μετά από τους Αμερικανούς Μάικλ Τσανγκ και Πιτ Σάμπρας που έκαναν το ίδιο στο US Open του 1989!

A is born in New York.

18-year-old Carlos Alcaraz joins Pete Sampras and Michael Chang in #USOpen history. pic.twitter.com/UjBr8Pa5Kt

US Open Tennis (@usopen) September 3, 2021

Επίσης έγινε ο νεαρότερος Ισπανός τενίστας που φτάνει στον 4ο γύρο του US Open, μετά από το ίνδαλμά του, Ράφα Ναδάλ το 2006. 

Look out, tennis world, we've got another young on the come up. pic.twitter.com/MeULLJGOLL

US Open Tennis (@usopen) September 3, 2021

Ωστόσο, παρά τα παραπάνω, ο 18χρονος, ο οποίος έχει ήδη έναν τίτλο ATP στην κατοχή του, αλλά και μια συμμετοχή σε τελικό, λίγες μέρες πριν μπει στο φετινό US Open, έχει τη μεγάλη ευκαιρία, αλλά κι ένα θεωρητικά βατό μονοπάτι για να καταρρίψει ή να δημιουργήσει περισσότερα ρεκόρ. 

Το σίγουρο είναι ότι ο συγκεκριμένος τενίστας μας απασχολεί ήδη στο παρόν και θα μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο στο μέλλον. 

The post Τα ρεκόρ του Αλκαράθ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα