Κβίτοβα: Σταθερή αξία, αλλά ταλαιπωρημένη από τραυματισμούς

13:57 4/9/2021 - Πηγή: Tennis24

Την Πέτρα Κβίτοβα των 28 τίτλων καριέρας, των 2 Grand Slams (Wimbledon) και τους ενός χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου (Ρίο) θα αντιμετωπίσει η Μαρία Σάκκαρη στο παιχνίδι που θα ανοίξει το πρωινό πρόγραμμα (19:00 GR) στο Arthur Ashe. 

Η 31χρονη Τσέχα με τα εξαιρετικά χτυπήματα εδάφους, αριστερόχειρας και μια από τις πλέον ποιοτικές παίκτριες του Tour, τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε αρκετά με τραυματισμούς και όχι μόνο, ενώ ακόμα και φέτος αποχώρησε λίγο πριν τον 2ο γύρο του Roland Garros,

λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο μετά από… γλίστρημα κατά τη διάρκεια δηλώσεων στα ΜΜΕ! 

Γενικά φέτος στα Grand Slams δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει πέρα από τον 2ο γύρο, καθώς εκτός από το απρόοπτο του Roland Garros, βρέθηκε εκτός και από τον 2ο γύρο του Australian Open, ενώ στο Wimbledon αποκλείστηκε στον 1ο γύρο. 

Στο US Open ήρθε έχοντας προβλήματα με τη μέση της, κάτι που την υποχρέωσε να εγκαταλείψει από την αναμέτρηση με την Αντζελίκ Κέμπερ στα προημιτελικά του Σινσινάτι. Προβλήματα τραυματισμού κατά τη διάρκεια του αγώνα, είχε αντιμετωπίσει και απέναντι στη Μαρία Σάκκαρη στη Ρώμη τον Μάιο του 2019, με την Τσέχα να αποχωρεί στο 3ο set

Παρά το γεγονός αυτό η Κβίτοβα είναι πάντα μια αξιόλογη αντίπαλος, σχεδόν πάντα μέσα στην 1η  10άδα του κόσμου και ικανή για να φτάσει αρκετά ψηλά σε κάθε τουρνουά. Ωστόσο, οι συνεχόμενοι τραυματισμοί, της έχουν στερήσει την ευκαιρία να βρει το ρυθμό της, κάτι που έγινε 2 φορές από το Roland Garros και μετά. 

Το… story της στο US Open δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε σχέση με τα υπόλοιπα 3 Majors. Οι καλύτερες πορείες που έχει κάνει στη Νέα Υόρκη είναι ότι έχει φτάσει δύο φορές στην προημιτελική φάση (2015, 2017).

Εξαιρετική στο service, αλλά και πολύ ικανή breaker κάτι που απέδειξε και στα προηγούμενα δύο παιχνίδι της στο φετινό US Open απέναντι στην Σλοβένα Πολόνα Χέρκογκ και στην δίδυμη αδερφή της Καρολίνα Πλίσκοβα, Κριστίνα, όπου είχε συνολικά 6/7 break-points.

Ωστόσο, απέναντι της θα βρει μια πολύ πιο δυνατή παίκτρια, που μπορεί και εκμεταλλεύεται τις βαθιές της μπάλες, ενώ επιπλέον βρίσκει λύσεις μέσα από τα εξαιρετικά της service. Ίσως το πιο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας, με τις δύο τενίστριες να επιθυμούν την παραμονή τους στη Νέα Υόρκη και την 2η εβδομάδα. 

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Κβίτοβα: Σταθερή αξία, αλλά ταλαιπωρημένη από τραυματισμούς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα