Τα πλεονεκτήματα του Padel

Το άθλημα του Padel θεωρείται από τα πιο ανερχόμενα σπορ παγκοσμίως και γήπεδα “ξεφυτρώνουν” σε εβδομαδιαία βάση σε ολόκληρη την υφήλιο.

Στην Ελλάδα, τον τελευταίο χρόνο έχει γνωρίσει τρομακτική ανάπτυξη και ειδικά στις μεγάλες πόλεις, υπάρχει η δυνατότητα για να παίξεις. Το σημαντικότερο πρόβλημα, είναι ότι δεν θα βρεις διαθέσιμες ώρες λόγω της τεράστιας ζήτησης.

Γιατί όμως το Padel έχει διαδοθεί τόσο γρήγορα και θεωρείται η πιο hot αθλητική δραστηριότητα;

10 λόγοι που πρέπει να ξεκινήσετε Padel

Άθλημα
για όλες τις ηλικίες

Όπως στο τένις, έτσι και στο Padel ισχύει το ρητό “age is just a number”. Η ηλικία παίζει το μικρότερο ρόλο στο άθλημα καθώς το Padel έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε ηλικιακό group και επίπεδο. Θα το χαρείς το ίδιο είτε είσαι 10 ετών είτε 70. Είναι σχετικά εύκολο και από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου στο γήπεδο, μπορείς να ανταλλάξεις μπάλες με ευκολία.

2.  Πνευματική/ψυχική αποσυμφόρηση

Τα ψυχολογικά οφέλη του Padel, είναι απο τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του ανερχόμενου αθλήματος. Τα δυνατά χτυπήματα σε κάθε μπάλα, ακόμα και ο βαρύς ήχος και η ακουστική στο θωρακισμένο γήπεδο, το τρέξιμο, η συνεχής εγρήγορση, η συγκέντρωση στον πόντο και η αλληλεπίδραση με τον συμπαίκτη σου, σε βοηθάνε να διώξεις το στρές και την πίεση από την υπόλοιπη μέρα. Παίζοντας Padel θα σε βοηθήσει να ξεχάσεις για 1.5 ώρα τα περισσότερα προβλήματα που σε απασχολούν και να αποσυνδεθείς από τα άγχη σου.

3. Βελτίωση συντονισμού και αντανακλαστικών 

Είναι προφανές ότι το Padel θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τον συντονισμό σου, τα επίπεδα αυτοσυγκέντρωσης και φυσικά τα αντανακλαστικά σου. Ο εφησυχασμός είναι λέξη άγνωστη στο Padel court και η ταχύτητα αντίληψης και αντίδρασης, παίζει μεγάλο ρόλο στη θετική έκβαση του πόντου. Κάθε φορά που παίζεις Padel, θα γίνεσαι και καλύτερος σε αυτό το κομμάτι

4. Άθλημα παντός καιρού

Το Padel είναι το ίδιο απολαυστικό, σε indoor και outdoor συνθήκες. Σε αντίθεση με το τένις στην Ελλάδα, είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις κλειστά γήπεδα Padel και να απολαύσεις το παιχνίδι ακόμα κι αν ρίχει καρεκλοπόδαρα έξω.

5. Εξαιρετική γυμναστική και ενδυνάμωση

Το Padel είναι ένα άθλημα που θα σας βοηθήσει να διατηρηθείτε σε εξαιρετική φόρμα. Η συνεχής κίνηση, τα έντονα τρεξίματα και οι γρήγορες ανταλλαγές, γυμνάζουν όλο το σώμα (και το πνεύμα).

6. Cardio Padel

Το Padel είναι μια αερόβια άσκηση, επομένως, όπως όλες οι ασκήσεις αυτού του τύπου, βοηθάει να δυναμώσετε και να διατηρήσετε την καρδιά σας σε φόρμα. Επιπλέον, θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε σε φόρμα και να νιώθετε λιγότερη κούραση στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

7. Κίνητρο και αφοσίωση στη βελτίωση

Όσο περισσότερο παίζεις Padel, τόσο μεγαλύτερη βελτίωση βλέπεις στην τεχνική σου, την τακτική και τη δύναμη που αναπτύσσεις. Βλέποντας τη βελτίωση, θα αποκτάς ολοένα και περισσότερο κίνητρο για συνεχή εξέλιξη και αυτό θα σε βοηθήσει να εκπληρώσεις τους στόχους που έχεις ενώ τα οφέλη μεταφέρονται και εκτός court, στην καθημερινή σου ζωή και επαγγελματική ενασχόληση.

8. Ομαδική προσπάθεια

Το Padel παίζεται πάντα με βοήθεια. Ξεφεύγει από την ατομικότητα του τένις και σε βοηθάει να αναπτύξεις ομαδικές αρετές, γνωρίζοντας ότι πάντα έχεις έναν συμπαίκτη δίπλα σου. Είναι ένα άθλημα ζευγαριών και αυτό θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις και να δοκιμάσεις τη σχέση μεταξύ σας. Σημαντικά χαρακτηριστικά που βοηθάνε και εκτός γηπέδου.

9. Διασκέδαση, διασκέδαση, διασκέδαση

Το Padel είναι από τα πιο διασκεδαστικά αθλήματα. Είναι τέτοια η φιλοσοφία και η αρχιτεκτονική του αθλήματος που ανεξαρτήτως επιπέδου, θα σε διασκεδάσει και θα σου δημιουργήσει ωραίες στιγμές και εικόνες. Τι καλύτερο από άσκηση και διασκέδαση μαζί…

10. Κοινωνικοποίηση

Είναι σχετικά εύκολο να βρεις ακόμη τρεις παίκτες για να απολαύσετε ένα παιχνίδι Padel. Φίλους, συνεργάτες, συναδέλφους ή ακόμα και αγνώστους (πολλά κλαμπ παρέχουν αυτή την υπηρεσία). Στο Padel μπορείς να γνωρίσεις νέους φίλους που σας συνδέει η αγάπη για άθληση και διασκέδαση και να μεγαλώσεις το δίκτυο. Μια μπύρα μετά το ματς, βοηθάει ακόμη περισσότερο σε αυτό το επίπεδο…

The post Τα πλεονεκτήματα του Padel appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα