Συνεχίζεται το όνειρο του Φαν ντε Ζάντσχουλπ (vids)

22:31 5/9/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Μπότικ Φαν ντε Ζάντσχουλπ συνεχίζει την καταπληκτική του πορεία στο παρθενικό US Open της καριέρας του.

Ο 25χρονος Ολλανδός, Νο117 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, απέκλεισε το Νο11 του ταμπλό, Ντιέγκο Σβάρτσμαν και πέρασε στον 1ο Grand Slam προημιτελικό της καριέρας του, όπου θα αντιμετωπίσει το Νο2 του κόσμου, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Μετά από 4 ώρες και 22 λεπτά σπουδαίας μάχης με τον βραχύσωμο Αργεντινό, ο Φαν

ντε Ζάντσχουλπ πανηγύρισε τη 2η Top20 νίκη του στη διοργάνωση, μετά από αυτήν που πέτυχε στον 2ο γύρο επί του Κάσπερ Ρουντ.

Ο Ολλανδός επιβλήθηκε με 6-3, 6-4, 5-7, 5-7, 6-1 και έφτασε στην 6η συνεχόμενη νίκη του στη Νέα Υόρκη, μιας και μπήκε στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά, μέσω των προκριματικών.

Φοβερές εμφανίσεις έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής ο 25χρονος, ενώ έχει χάσει set σε όλα του τα ματς!

Συνολικά, έχει παίξει 27(!) sets στο Flushing Meadows. Μετράει: Τρεις νίκες στα τρία sets, στα προκριματικά, δυο στα τέσσερα sets και δυο στα πέντε sets, στο κυρίως ταμπλό.

Στο main draw, έχει αποκλείσει κατά σειρά τους Κάρλος Ταμπερνέ, Κάσπερ Ρουντ, Φακούντο Μπάγκνις και Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Ο Φαν ντε Ζάντσχουλπ με την αναπάντεχη πορεία του στο US Open, έγινε ο πρώτος τενίστας προερχόμενος από τα προκριματικά, που προκρίνεται στα προημιτελικά του θεσμού, μετά το 2008.

Συνολικά, έγινε ο 3ος qualifier όλων των εποχών, που θα παίξει στους “8” του Major της Νέας Υόρκης. Το ρεκόρ του γίνεται ακόμη πιο ξεχωριστό, αν αναλογιστείς πως πριν το US Open είχε μόλις… πέντε νίκες σε ΑΤΡ τουρνουά. Φοβερός.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Συνεχίζεται το όνειρο του Φαν ντε Ζάντσχουλπ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα