Συνεχής άνοδος για Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του Libema Open στο Χερτόγκενμπος της Ολλανδίας, δημιούργησε νέο ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ. Αντίθετα, η Μαρία Σάκκαρη “υποχώρησε” δυο θέσεις…

Η άνοδος του Στέφανου Τσιτσιπά στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ δεν σταματάει. Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Libema Open στο γρασίδι του Χερτόγκενμπος την προηγούμενη εβδομάδα και εξαργύρωσε τις δυο νίκες του στην διοργάνωση με άνοδο δυο θέσεων.

Πιο συγκεκριμένα, από το Νο37 του κόσμου, ο 19χρονος ανέβηκε στο Νο35 δημιουργώντας

έτσι νέο career high. Μάλιστα, βρίσκεται έχοντας 1.238 πόντους, μόλις επτά πίσω από το Νο34 Μπόρνα Τσόριτς, που έχει 1.245.

Αυτήν την εβδομάδα, ο Στέφανος αγωνίζεται στο πολύ δυνατό Gerry Weber Open στο Χάλε της Γερμανίας, στο οποίο δεν έχει, φυσικά, να υπερασπιστεί πόντους και αν κάνει μια καλή πορεία μπορεί να βρεθεί μέσα στο Top30 από την επόμενη εβδομάδα.

Ο Τσιτσιπάς ξεκινάει τις υποχρεώσεις του κόντρα στον Λούκα Πούιγ, σε μια απαιτητική αν μη τι άλλο πρεμιέρα, αλλά σε καμία περίπτωση απαγορευτική για νίκη, μιας και ο Γάλλος διανύει πολύ μέτρια σεζόν φέτος και δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Αυτό το τουρνουά θα είναι το τελευταίο προετοιμασίας για τον “Στεφ” ο οποίος θέλει να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο επικείμενο Γουίμπλεντον, και γιατί όχι όντας όσο πιο ψηλά γίνεται στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Μαρία Σάκκαρη από την πλευρά της, ρίχνεται αυτήν την εβδομάδα στην μάχη του Nature Valle Classic στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, στο πρώτο τουρνουά της στο γρασίδι για φέτος. Η Ελληνίδα πάντως, μετά από μια εβδομάδα αποχής από το Tour, απόλεσε δυο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Πιο αναλυτικά, από το Νο33 στο οποίο βρισκόταν αμέσως μετά το τέλος του Ρολάν Γκαρός, βρίσκεται στο Νο35 με 1.324 πόντους, μόλις… έξι πίσω από την Εκατερίνα Μακάροβα πάντως, που έχει 1.330 και βρίσκεται στο Νο34.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, δεν αγωνίστηκε σε κανένα τουρνουά στο γρασίδι την περασμένη εβδομάδα και υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη, όμως έχει την ευκαιρία με κάποιες νίκες στο Μπέρμιγχαμ να ανέβει εκ νέου ακόμη πιο κοντά στο Top30.

Η Μαρία στο ντεμπούτο της στον θεσμό θα παίξει με την Γερμανίδα Γιούλια Γκέργκες, η οποία είναι σε καλή κατάσταση φέτος και αποτελεί μια αρκετά δυσκολοκατάβλητη αντίπαλο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως είναι ανίκητη.

Τέλος, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έπαιξε την προηγούμενη εβδομάδα στο παρθενικό της τουρνουά στο γρασίδι, κερδίζοντας την πρόκριση μέσα από τα προκριματικά, για το κυρίως ταμπλό του Libema Open στο Χερτόγκενμπος.

Εκεί, μπορεί να ηττήθηκε στον 1ο γύρο από την μετέπειτα πρωταθλήτρια του θεσμού Αλεξάνδρα Κρούνιτς, όμως κέρδισε κάποιους WTA πόντους με την πορεία της και αυτήν την εβδομάδα ανέβηκε στο Νο174 του κόσμου, από το Νο179 που ήταν πριν!

ATP RANKINGS

WTA RANKINGS

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Συνεχής άνοδος για Τσιτσιπά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα