Συγκλονίζει η κατάθεση ψυχής της Πεγκούλα για τη μητέρα της

21:01 9/2/2023 - Πηγή: Tennis24

Η Νο4 τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης, Τζέσικα Πεγκούλα, μέσα από μία συγκινητική αφήγηση στο “The Players Tribune”, εξιστορεί τις δραματικές στιγμές που πέρασε με την οικογένεια της και το πώς αυτά τα γεγονότα την έκαναν να σκεφτεί ακόμα και την πρόωρη αποχώρηση της από το τένις.

Συγκεκριμένα, όταν επέστρεψε στη Φλόριντα μετά τον αποκλεισμό της από το Roland Garros της περυσινής χρονιάς, η Αμερικανίδα πληροφορήθηκε για το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη η μητέρα της, λίγες ημέρες νωρίτερα.

Η

Κιμ Πεγκούλα, μητέρα της 28χρονης και συνιδιοκτήτρια των Buffalo Bills και Buffalo Sabres, υπέστη καρδιακό επεισόδιο τον Ιούνιο του 2022.

Σημαντικό ρόλο στο να σωθεί η ζωή της, φαίνεται πως έπαιξε η αδερφή της Τζέσικα, Κέλι, η οποία παραχώρησε τις πρώτες βοήθειες στη μητέρα της, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Οι τραυματιοφορείς που έφτασαν λίγα λεπτά αργότερα, επανέφεραν την καρδιά της.

“Ξαφνικά, από το να γιορτάσω την είσοδο μου στην πρώτη 10άδα του κόσμου, βρέθηκα να συλλογίζομαι αν πρέπει να σκεφτώ την καριέρα μου μετά το τένις, πολύ πιο γρήγορα από ότι πίστευα”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Αμερικανίδα.

“Είμαι 28 χρονών και είμαι περήφανη που μπορώ να διαχειριστώ όποια κατάσταση κι αν βρεθώ αντιμέτωπη, αλλά αυτό ήταν ένα σκληρό χτύπημα”, τόνισε.

Έπειτα από το συμβάν, η Πεγκούλα αγωνίστηκε στο Wimbledon και στο US Open, για να φτάσει στο Νο3 για πρώτη φορά στην καριέρα της. Στη Νέα Υόρκη έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και αυτή ήταν η 5η παρουσία της σε προημιτελική φάση Grand Slam, 3η μέσα στη χρονιά.

“Ήθελα να αγωνιστώ στο Wimbledon εφόσον γνώριζα ότι η μητέρα μου ήταν καλά. Ο πατέρας μου δεν ήθελε να συμμετέχω, αλλά ήξερα ότι η μητέρα μου θα αναστατωνόταν αν δεν το έκανα για εκείνη.

Δεν ήταν η καλύτερη εμπειρία που είχα στο Wimbledon, όμως έκανα μερικές νίκες και ήμουν περήφανη που μπόρεσα να ανταγωνιστώ, αν αναλογιστούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Είχα να αντιμετωπίσω διάφορες εικασίες και ερωτήσεις αναφορικά με την υγεία της μητέρας μου, ακόμα και να διαψεύσω φήμες ότι είχε πεθάνει”, συμπλήρωσε η 28χρονη, που επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή, η επικοινωνία της με τη μητέρα της, είναι πολύ δύσκολη. Η Κιμ Πεγκούλα, ταλαιπωρείται από απώλεια μνήμης και δυσκολία στην άρθρωση λόγου.

Μάριος Ανδρέου

The post Συγκλονίζει η κατάθεση ψυχής της Πεγκούλα για τη μητέρα της appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα