Σβάρτσμαν: “Φέτος είχα πολλές κρίσεις άγχους”

Ο Νο1 Αργεντίνος τενίστας αποκάλυψε σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνική εκπομπή της χώρας του, ότι υπέφερε από κρίσεις άγχους καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν, κάτι που πιστεύει ότι συνδέεται με την πίεση που αντιμετωπίζει στο Tour. 

O Σβάρτσμαν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο18 του κόσμου, δηλαδή 10 θέσεις πιο κάτω από το career-high στο οποίο είχε βρεθεί δύο χρόνια νωρίτερα. 

Αυτήν τη σεζόν έχει ρεκόρ 31-23, χωρίς να κατακτήσει τίτλο αν και αγωνίστηκε σε δύο τελικούς φέτος στο Argentina Open

και στο Rio Open τον περασμένο Φεβρουάριο. 

“Φέτος είχα πολλές κρίσεις άγχους”, είπε. “Όμως, κάπως έτσι είναι το τένις. Το καλύτερο είναι να στοχεύεις σε μικρούς στόχους.”

“Φτάνεις στα ημιτελικά του Roland Garros, αλλά μετά πας μέχρι τα προημιτελικά σε ένα ATP 500 και αναρωτιέσαι αν είναι καλό ή κακό. Φέτος ξεκίνησα από το Νο14 του κόσμου, σήμερα είμαι στο Νο18 και λέω στον εαυτό μου “τι κακή χρονιά”.”

“Φέτος ξεκίνησα θεραπεία για όλα όσα μου συμβαίνουν. Όχι μόνο μέσα στο court, αλλά και γενικά στη ζωή μου, για τους φόβους και τις αγωνίες μου. Ξεκίνησα για πρώτη φορά αυτή τη διαδικασία γιατί ένιωσα ότι χρειάζομαι εξωτερική βοήθεια.”

Φυσικάδεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος παίκτης μιλάει ανοιχτά για θέματα ψυχικής υγείας. Η Ναόμι Οσάκα ήταν από τις πρώτες που έφερε το θέμα στο τραπέζι και ακολούθησαν μετά οι Αυστραλοί Θανάσης Κοκκινάκης και Νικ Κύργιος, ενώ νωρίτερα φέτος αναφέρθηκε στο θέμα και η πρώην Νο1 του κόσμου, Κρις Έβερτ. 

Ο Σβάρτσμαν επιστρέφει στην αγωνιστική δράση καθώς θα συμμετάσχει αυτήν την εβδομάδα στο European Open με τον Αργεντινό να είναι Νο3 στο κυρίως ταμπλό.

The post Σβάρτσμαν: “Φέτος είχα πολλές κρίσεις άγχους” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα