Στους “16” ο εκπληκτικός Μουζέτι (vids)

16:05 5/6/2021 - Πηγή: Tennis24

Μετά από τους Νταβίντ Γκοφάν και Γιοσιχίτο Νισιόκα, ο 19χρονος Ιταλός, Λορέντζο Μουζέτι, κέρδισε και τον συμπατριώτη του και ημιφιναλίστ του 2018 στο Παρίσι, Μάρκο Τσεκινάτο, με 3-6, 6-4, 6-3, 3-6, 6-3 μετά από κάτι περισσότερο από 3 ώρες, περνώντας στον 4ο γύρο του Roland Garros και μάλιστα στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση. 

SWEET RELIEF

In his first career Grand Slam, 19-year-old Lorenzo Musetti is headed

to R4 with a 3-6, 6-4, 6-3, 3-6, 6-3 victory over fellow Cecchinato. He gets the winner of Djokovic/Berankis next. #RolandGarros pic.twitter.com/OW2cYB91bp

Roland-Garros (@rolandgarros) June 5, 2021

Ο Μουζέτι “πλήρωσε” ίσως το πιο κακό service-game στο 1ο set με τον Τσεκινάτο να εκμεταλλεύεται το break και κρατώντας σχετικά εύκολα το service του το κατέκτησε μετά από 35 λεπτά παραχωρώντας μόλις 6 πόντους στο service του.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα το σκηνικό άλλαξε με τον Μουζέτι αυτή τη φορά να πιέζει το service του Τσεκινάτο φτάνοντας σε break στο πιο καθοριστικό σημείο του set (6-4) ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Μουζέτι προσπαθεί να παίξει με τις γραμμές, αλλά κυρίως να κρατήσει τον Τσεκινάτο στη βασική γραμμή, καθώς ο συμπατριώτης του κάνει τρομερή δουλειά πάνω στο φιλέ έχοντας στα πρώτα 2 set 17/25. 

Στο 3ο set ο Μουζέτι θα βρει ακόμη 2 break στο “πληγωμένο” πλέον service του Τσεκινάτο, ενώ παράλληλα θα κάνει ένα κρίσιμο hold σβήνοντας διπλό break-point (15/40) του συμπατριώτη του, για να κατακτήσει το set παίρνοντας προβάδισμα με 2-1. 

Η απάντηση από τον Τσεκινάτο θα έρθει αμέσως μετά με τον Νο83 του κόσμου να παίρνει το set με την ίδια… συνταγή του 1ου “σπάζοντας” μόλις μια φορα το service του Μουζέτι κάνοντας το 2-2. 

Στο decider set o Μουζέτι πήγε να κάνει τα εύκολα δύσκολα, έχοντας φυσικά άλλοθι το γεγονός ότι ήταν το ντεμπούτο του στο Roland Garros. O 19χρονος στα 3/4 του set έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνιση στο παιχνίδι φτάνοντας με 2 break στο 5-1 έχοντας τις μπάλες στα χέρια του για να κλείσει το ματς.

Underarm serves, behind-the-back volleys…

These two pulled out all the tricks today #RolandGarros pic.twitter.com/BgnPwV4hb7

Roland-Garros (@rolandgarros) June 5, 2021

Από εκεί και πέρα υπήρχε μεγάλη πίεση από τον Τσεκινάτο, ο οποίος έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο κάνοντας μάλιστα break (5-2), ενώ λίγο αργότερα υποχρεώθηκε να “σβήσει” 3 match-point στο service του κάνοντας ένα μεγάλο hold και μειώνοντας ακόμη περισσότερο σε 5-3. 

Εκεί όμως ο Μουζέτι έδωσε τη… χαριστική βολή στον Τσεκινάτο, ο οποίος μετά από 5 συνολικά match-points, έκλεισε το παιχνίδι γράφοντας τη δική του λαμπρή ιστορία στο Παρίσι.

Στην επόμενη φάση ο Ιταλός θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που κέρδισε με τη σειρά του τον Ρικάρντας Μπεράνκις με straight sets.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Στους “16” ο εκπληκτικός Μουζέτι (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα