Στιβ Σάιμον: “Η WTA είναι θετική για τη συγχώνευση με την ATP”

19:28 6/5/2020 - Πηγή: Tennis24

Ο “ισχυρός άνδρας” του γυναικείου τένις, εκτελεστικός διευθυντής της WTA, Στιβ Σάιμον, ξεκαθάρισε ότι, από την πλευρά της διοργανώτριας αρχής την οποία εκπροσωπεί, είναι απόλυτα θετικοί στο ενδεχόμενο ενοποίησης με την ATP!

Είναι το πρώτο υψηλόβαθμο στέλεχος του παγκόσμιου τένις που εκφράζεται ανοικτά με θετικό τρόπο στην ιδέα που πρώτος έθεσε, προ εβδομάδων, ο Ρότζερ Φέντερερ και έχει λάβει, σχεδόν, την καθολική αποδοχή από τους ανθρώπους του τένις.

Επειδή πολλοί αναφέρονται στην μη οικονομική βιωσιμότητα

του γυναικείου τένις, όντας σαφώς λιγότερο “ελκυστικό” σαν προϊόν από το αντρικό, ο Σάιμον ξεκαθάρισε ότι δεν είναι οικονομικοί οι λόγοι που πρόσκειται θετικά στο ενδεχόμενο της συγχώνευσης.

“Δεν φοβάμαι την πλήρη συγχώνευση και ποτέ δεν τη φοβόμουν. Είμαι ο πρώτος που θα την υποστηρίξει όταν έχει συμφωνηθεί ένα όραμα και οι βασικές στρατηγικές. Από οικονομικής άποψης η WTA είναι μια χαρά και τώρα, αλλά αν υπάρξει ένα πλάνο ενοποίησης που θα μας καλύψει, είμαστε απόλυτα θετικοί να το ακολουθήσουμε” τόνισε.

“Πιστεύω ότι η ενοποίηση των τουρνουά θα είναι, εμπορικά, μια καλή κίνηση για το τένις. Η απόλυτη εξισορρόπηση στους μισθούς αντρικών και γυναικών είναι ένας στόχος μας αλλά ακόμα είναι μακροπρόθεσμος” πρόσθεσε ο CEO της WTA.

Κώστας Αϊτάκης

The post Στιβ Σάιμον: “Η WTA είναι θετική για τη συγχώνευση με την ATP” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα