Στιβ Σάιμον: “H WTA στηρίζει τις Ουκρανές παίκτριες”

Ο CEO της WTA, Στιβ Σάιμον, υπεραμύνεται της στάσης που έχει η ομοσπονδία απέναντι στο θέμα των παικτριών από την Ουκρανία.

Οι αθλήτριες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας μπορούν να αγωνίζονται υπό ουδέτερη σημαία από το Φεβρουάριο του 2022 όταν και άρχισε η εισβολή στην Ουκρανία. Πρόσφατα η Αναστάσια Ποταπόβα δέχθηκε προειδοποίηση επειδή φόρεσε φανέλα της Σπάρτακ Μόσχας πριν το ματς με την Τζέσικα Πέγκουλα στο Indian Wells.

Η Ουκρανή Λέσια Τσουρένκο αποσύρθηκε από

το τουρνουά πριν το ματς με τη Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα έχοντας πάθει κρίση πανικού μετά την συζήτησή της με τον Στιβ Σάιμον και η νούμερο 1 του κόσμου, η Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ, ζήτησε περισσότερη στήριξη στις Ουκρανές παίκτριες.

“Έχουμε κάνει πολλά για τις αθλήτριές μας, γνωρίζω ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι απαράδεκτο, δεν μπορείς να υποστηρίζεις με κανένα τρόπο τα όσα κάνει η ρωσική κυβέρνηση. Μιλήσαμε με την Αναστάσια και την προειδοποιήσαμε οπότε γνωρίζει ότι αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό και δεν πιστεύω ότι θα δούμε ανάλογα περιστατικά”, είπε ο Σάιμον.

“Η συμπάθειά μας είναι στο υψηλότερο επίπεδο προς όλους στην Ουκρανία και δεν πιστεύω ότι κάποιος από εμάς μπορεί να καταλάβει απόλυτα τα όσα περνούν. Συνεχίζουμε να μιλάμε με τις Ρωσίδες και τις Λευκορωσίδες παίκτριες ώστε να καταλάβουν τις ευαισθησίες που έχουμε και να αγωνίζονται ως ουδέτερες αθλήτριες”.

The post Στιβ Σάιμον: “H WTA στηρίζει τις Ουκρανές παίκτριες” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα