Στενό “μαρκάρισμα” σε Ράφα-Νόλε – VIDEO

Για την απόφασή τους να παίξουν σε αγώνα φιλικών προδιαγραφών στη Σαουδική Αραβία ρωτήθηκαν επίμονα από δημοσιογράφους στο Παρίσι οι Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μετά από τη μεγάλη πίεση που δέχτηκαν από τη Διεθνή Αμνηστία προκειμένου να σκεφτούν διπλά την απόφασή τους να παίξουν σε αγώνα έκθεσης στη Σαουδική Αραβία τον Δεκέμβριο, οι Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς δέχτηκαν “βροχή” ερωτήσεων από δημοσιογράφους στο Παρίσι για το θέμα.

Η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών στη χώρα και η χρησιμοποίηση ενός τέτοιου event για την προώθηση μιας “καλής” εικόνας για τη Σαουδική

Αραβία έχει φέρει τους δύο, παγκόσμιας κλάσης, τενίστες σε δύσκολη θέση και οι απαντήσεις τους ήταν μάλλον διπλωματικές…

Ο Νόλε ανέφερε τα εξής: “Πάντα προσπαθώ να απέχω από συζητήσεις πολιτικού χαρακτήρα. Είναι ατυχές ότι βρεθήκαμε και οι δύο στη μέση αυτής της κατάστασης. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχω δεσμευτεί εδώ και πάνω από έναν χρόνο και προτιμήσαμε να γίνει το Δεκέμβρη στο πλαίσιο προετοιμασίας και για τη νέα σεζόν”.

“Αυτή ήταν η επαγγελματική μου απόφαση. Αλλά ακούω και μαθαίνω τι γίνεται στη χώρα και αυτό είναι λυπηρό. Αλλά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω τώρα. Η ομάδα μου, όπως και του Ράφα, βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία και ελέγχουμε τι γίνεται. Δεν έχω ακόμα επαρκείς πληροφορίες αλλά θα ενημερωθείτε για την απόφασή μας σύντομα”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ράφα που ανέφερε πως γνωρίζει ότι κάτι “πολύ κακό” συμβαίνει στη χώρα το οποίο και θα μελετήσει με την ομάδα του για να πάρει την τελική του απόφαση.

Κώστας Αϊτάκης

The post Στενό “μαρκάρισμα” σε Ράφα-ΝόλεVIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα