Στα προημιτελικά Πλίσκοβα και Βέκιτς (vids)

Καρολίνα Πλίσκοβα και Ντόνα Βέκτς πήραν την πρόκριση για την 8άδα του Australian Open μετά τις νίκες τους απέναντι σε Σουάι Ζανγκ και Λίντα Φρουβίρτοβα αντίστοιχα. 

Η Τσέχα και ημιφιναλίστ της διοργάνωσης (2019) θα βρεθεί στα προημιτελικά της Μελβούρνης για 4η φορά στην καριέρα της έπειτα από την εύκολη επικράτηση κόντρα στην Κινέζα Ζανγκ με 6-0, 6-4, σε μόλις 57 λεπτά.

Η πρώην Νο1 του κόσμου ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 12 άσους (4 διπλά λάθη) κέρδισε το 82% από το 1ο service,

σημείωσε 33 winners, ενώ υπέπεσε σε 13 αβίαστα. Μοναδικό “αγκάθι” το οποίο δεν την επηρέασε ήταν το 2ο service με το ποσοστό της να φτάνει το 33%.

Μετά από ένα καταιγιστικό 1ο set που η Τσέχα το κατέκτησε με ένα επιβλητικό bagel, στο 2ο σκέλος βρήκε μερική αντίσταση από την Κινέζα η οποία μάλιστα προηγήθηκε με 4-2 σπάζοντας το service της αντιπάλου της. 

Η απάντηση της Πλίσκοβα ήταν άμεση με την Τσέχα να κάνει το break-back ισοφαρίζοντας αρχικά σε 4-4, ενώ λίγο αργότερα με νέο break έφτασε στην πρόκριση, στην 8άδα εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Πολωνή Μάγκντα Λινέτ που επικράτησε της Γαλλίδας Καρολίν Γκαρσία με 7-6(3), 6-4.



Πιο δύσκολα ήρθε η πρόκριση για την Ντόνα Βέκιτς η οποία επιβλήθηκε με 6-2,1-6, 6-3 της εκπληκτικής 17χρονης Τσέχας Λίντα Φρουβίρτοβα μετά από 2 ώρες και 9 λεπτά. 

Η νεαρή Τσέχα μπορεί να είχε καλύτερα ποσοστά στο service της,  ωστόσο η μεγάλη διαφορά ήταν στις ευκαιρίες για break με τη Βέκιτς να έχει 5/6, ενώ αντίθετα η Φρουβίρτοβα έκλεισε το ματς με 4/10. 

Οι δύο παίκτριες κέρδισαν εύκολα από ένα set, με τη Φρουβίρτοβα μάλιστα να φτάνει πρώτη σε break στο decider (2-1). Ωστόσο η Βέκιτς κατάφερε να περιορίσει τη ζημιά και να το πάρει άμεσα πίσω (2-2) και στο τέλος του αγώνα να “χτυπήσει” ξανά κάνοντας το 5-3 για να σφραγίσει την πρόκριση στο service της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βέκιτς θα βρεθεί για πρώτη φορά σε προημιτελική φάση Australian Open και για μόλις δεύτερη στην καριέρα της σε Grand Slam μετά από το 2019 και το US Open

Στη φάση των “8” η τενίστρια από την Κροατία θα αντιμετωπίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα που κέρδισε με τη σειρά της την Μπελίντα Μπέντσιτς με 7-5, 6-2. 

If at first you don't succeed, try again @DonnaVekic is an #AusOpen quarterfinalist on her 11th attempt!@wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis • #AO2023 pic.twitter.com/7iWQky987K

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 23, 2023

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Στα προημιτελικά Πλίσκοβα και Βέκιτς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα