Στα ουράνια αλλά προσγειωμένος – VIDEO

Ο Φάμπιο Φονίνι ξέρει ότι δεν έγινε αυτόματα το μεγάλο φαβορί για κάθε clay court τίτλο

Τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του, κατέκτησε ο Φάμπιο Φονίνι ο οποίος μετά από μια φανταστική εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο, έφυγε με το τρόπαιο του πρωταθλητή στις αποσκευές του.

Παρά τις σπουδαίες εμφανίσεις τον τίτλο της διοργάνωσης, ο Φονίνι παραμένει προσγειωμένος και δεν θέλει να κοιτάξει μακριά στη χωμάτινη σεζόν, μένοντας επικεντρωμένος στο τώρα και στο επόμενο τουρνουά του που είναι η Βαρκελώνη.

“Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο πλην του Μόντε Κάρλο γιατί θέλω να χαρώ

αυτό το τρόπαιο με την οικογένεια και τους φίλους μου. Από αύριο ξεκινάει μια νέα εβδομάδα. Το μόνο που σκέφτομαι είναι το επόμενο τουρνουά, το επόμενο ματς και θα δούμε πως θα είμαι. Πρέπει να είσαι και τυχερός στην κλήρωση του ταμπλό. Είναι πολλά πράγματα. Όμως, δεν είναι αυτό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή, πιστέψτε με” είπε ο 31χρονος Ιταλός λίγο μετά τη νίκη με 6-3, 6-4 επί του Ντούσαν Λάγιοβιτς στον τελικό του Monte Carlo Masters.

“Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το μεγάλο φαβορί παραμένει ο Ναδάλ. Δεν είμαι μόνο εγώ που το υποστηρίζω αυτό. Έχει κερδίσει τα πάντα και παραμένει το φαβορί κάθε εβδομάδα της χωμάτινης περιόδου” πρόσθεσε.

Ο Φονίνι έφτασε στο Μόντε Κάρλο χωρίς νίκη κόντρα σε Top50 αντίπαλο και με ρεκόρ 0-4 στο χώμα! Στον 1ο γύρο του Μονακό, ο Ιταλός βρέθηκε μια ανάσα από τον αποκλεισμό κόντρα στον Ρούμπλεφ αλλά ανέτρεψε το προβάδισμα με σετ και με 4-1 στο 2ο του Ρώσου.

Μετά το walk over στον επόμενο γύρο επί του Σιμόν, ο Φονίνι χρειάστηκε να παίξει φοβερό τένις για να αποκλείσει τους Ζβέρεφ και Τσόριτς ενώ ούτε ο Ράφαελ Ναδάλ μπόρεσε να τον σταματήσει.

“Το πρώτο ματς ήταν τυχερό. Μετά ξεκίνησα να παίζω πολύ καλά. Έκανα πολύ καλό ματς με τον Σάσα και ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι με τον Μπόρνα γιατί παίξαμε τελευταίοι και είχε κρύο. Στα ημιτελικά, νομίζω ότι έκανα το καλύτερό μου ματς απ’την αρχή μέχρι το τέλος. Με τον Ράφα, πρέπει να παίξεις το καλύτερό σου, από το ξεκίνημα μέχρι τον τελευταίο πόντο. Σήμερα στον τελικό, το πιο σημαντικό ήταν το τρόπαιο” είπε ο Φονίνι, αναφερόμενος στην πορεία του στο Πριγκιπάτο.

Επόμενο τουρνουά για τον απρόβλεπτο Ιταλό, το Barcelona Open όπου καταλαμβάνει το Νο8 του ταμπλό και περιμένει στο 2ο γύρο το νικητή του αγώνα Ντελμπόνις-Κουν ενώ στον 3ο διασταυρώνεται με τον Ντένις Σαποβάλοφ.

The post Στα ουράνια αλλά προσγειωμένος – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα