Σινσινάτι: Επικός Αλκαράθ έσβησε MP και εξασφάλισε τον Νο1 (vids)

Ο Κάρλος Αλκαράθ βρέθηκε πίσω με set και…match-point, αλλά και με 1/4 στο tie-break του 2ου set κι όμως για μια ακόμη φορά στο Σινσινάτι αρνήθηκε να χάσει, επικρατώντας αυτή τη φορά του Χούμπερτ Χουρκάτς με 2-6, 7-6(4), 6-3 μετά από 2 ώρες και 16 λεπτά εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον τελικό, αλλά και την παραμονή του στο Νο1 του κόσμου. 

Clutch Carlitos

The moment that @carlosalcaraz defeated Hubert Hurkacz to reach his fifth

Masters final and first at #CincyTennis! pic.twitter.com/xrAPsbm1qD

Tennis TV (@TennisTV) August 19, 2023

Ο Ισπανός θα παίξει στον 5ο τελικό ATP Masters 1000 στην καριέρα του, σημειώνοντας την 45η νίκη του σε 1000άρι τουρνουά (45-13), ενώ την Κυριακή θα διεκδικήσει τον 7ο φετινό του τίτλο, αλλά και τον 13ο συνολικά. 

Ο Αλκαράθ τελείωσε την αναμέτρηση-θρίλερ με 25 winners και 36 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που ο Χουρκάτς είχε 27 winners και 44 λάθη, ενώ κατάφερε να σβήσει 10/11 break-points του 20χρονου Ισπανού. 

Τα 5 από αυτά τα έσβησε στο 1ο set όπου και προηγήθηκε με 3-0 εκμεταλλευόμενος το άσχημο service του Αλκαράθ, από το οποίο ο Ισπανός πήρε μόλις 11 πόντους και με νέο break στο τέλος (6-2), έκανε το 1-0 δείχνοντας να κυριαρχεί στον ημιτελικό. 

Oh. My. Word

An absolutely outrageous volley from @carlosalcaraz #CincyTennis pic.twitter.com/FZnMPCKw2U

Tennis TV (@TennisTV) August 19, 2023

Στο 2ο set ο Αλκαράθ έδειξε μικρή βελτίωση στο service του μετατρέποντας το 50% στους κερδισμένους πόντους στο 1ο set στο 68%, ωστόσο και πάλι δεν μπορούσε να βρει λύσεις από τη στιγμή που έφτανε σε break-point με τον Πολωνό να σβήνει ακόμα 3 στο 3ο game (2-1). 

Μάλιστα στο 10ο game ο Χουρκάτς έφτασε και σε match-point όμως το forehand που επιχείρησε για να τελειώσει τον πόντο έφυγε εκτός γραμμών με τον Αλκαράθ να κερδίζει τους επόμενους 2 πόντους φτάνοντας στο hold του αγώνα ισοφαρίζοντας σε 5-5. 

ALCARAZ IS ALIVE!! (just)#CincyTennis pic.twitter.com/n0d1DM261R

Tennis TV (@TennisTV) August 19, 2023

Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Χουρκάτς έχοντας βρει mini-break πήρε προβάδισμα με 4/1. Αυτός όμως ήταν και ο τελευταίος του πόντος στο 2ο set με τον Αλκαράθ να παίρνει τους επόμενους 6(!) κάνοντας το 7/4 και ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Finished in style @carlosalcaraz wins the last six points to take the middle set from Hurkacz at #CincyTennis pic.twitter.com/NodGIzRoJB

Tennis TV (@TennisTV) August 19, 2023

Στο decider set ο Αλκαράθ βρήκε το μοναδικό του break στον ημιτελικό, μετά από 2 ακόμα χαμένα break-points και με hold στη συνέχεια έκανε το 4-1. Από εκεί και πέρα και οι δύο τενίστες κράτησαν σχετικά εύκολα το service τους με τον Ισπανό να πανηγυρίζει μια ακόμα ανατροπή στο Σινσινάτι την πρόκριση στον τελικό, αλλά και το γεγονός ότι θα πάει στο US Open ως Νο1 του ταμπλό. 

Στον τελικό της Κυριακής ο Αλκαράθ θα περιμένει έναν εκ των Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Νόβακ Τζόκοβιτς που αγωνίζονται αμέσως μετά. 

CINCINNATI MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

The post Σινσινάτι: Επικός Αλκαράθ έσβησε MP και εξασφάλισε τον Νο1 (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σινσινάτι, Επικός Αλκαράθ, Νο1,sinsinati, epikos alkarath, no1